• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

mylord56

Цитат на: loshdancho - Събота, 05 Май, 2012, 20:48:06
Нека , нека......
Ама , като си не мога огранически да си наложа да спазвам..? Какво да правя!!!
Би ли обяснил на български какво искаш да кажеш.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

mylord56

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

loshdancho

Нека гледат, нека проверяват!
Ама такива като мен все ще мислят как да нарушават.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ivopifeca

loshdancho

За пари бате, за пари.
Аз  не  искам да работя на надник- прави ме мързелив...
Искам си едното време , когато се караше кой колкото може.
Тогава бях ценен и не спираха да ме търсят.
А сега какво?..9часа и седи гледай умно после.

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Събота, 05 Май, 2012, 22:20:53
За пари бате, за пари.
Аз  не  искам да работя на надник- прави ме мързелив...
Искам си едното време , когато се караше кой колкото може.
Тогава бях ценен и не спираха да ме търсят.
А сега какво?..9часа и седи гледай умно после.

Може би ,ако бехме железни,можеше и да ни се плаща как требе,а не да се правиме на мъже...колко можеме...колко поемаме ;)

DeDo Vi

Цитат на: ivopifeca - Събота, 05 Май, 2012, 22:14:20
Само кажи,защо,бате ???
Щото има магнит у кратуната. Така се е родил с магнит у кухата лейка.

ivopifeca

Цитат на: DeDo Vi - Събота, 05 Май, 2012, 22:35:12
Щото има магнит у кратуната. Така се е родил с магнит у кухата лейка.
Не е кух тои,ама и сега са едни времена,а па и ние се приспособяваме ;)

DeDo Vi

Цитат на: ivopifeca - Събота, 05 Май, 2012, 22:52:15
Не е кух тои,ама и сега са едни времена,а па и ние се приспособяваме ;)
Повервай, знам си човеко. Куха му е лейката.

miro19586

Колеги, не разбрахте ли, че магнита прави услуга на шефа ви, а не на вас? А за парите ние сме си виновни. Ако не правим нарушения и си отстояваме нашите права. А не да слагаме магнити. Те ще почнат да се вслушват в нас. А не да се правим на велики и най-великите от другите. Тези почивки са за нас, но не трябва да позволяваме да са оръжие срещу нас, като работим един срещу друг по този начин.

Причина за редакция: Правопис!!!

Димова

Не рискувайте с магнит, спрат ли ви за контрола и установят , че е ползван магнит от сумата за глоба свят ще ви се завие. Не винаги шефа е виновен, много шофьори ползват магнит въпреки , че са подписали заповед забраняваща използването му.

driver1

Лошо е когато се допуска нещата да отиват в крайности. От една страна, шефовете искат да се кара много, ако може - и докато се "почива". Намират се и специалисти, които твърдят - "Я си можем повече". От друга страна и контрола се довежда до абсурд и отнасяш глоба заради 5мин. превишение. А за мен е странно, къде е интереса на шофьора да кара на магнит, след като количественото измерение на труда му в повечето случаи е на километър, а както знаем, при поставянето на магнит километри не се отчитат.

Veco

Аз гласувах за магнит, но като се замисля и без магнит може да се кара както и когато си поискаш. Фирмите измислили бележките и масово се кара с бележки, все едно си бил в отпуск и от сега нататък ще караш. Миналата седмица ме спират ДАЙ преди София и ме питат дали съм с дигитал или шайба. Викам му, със шайба съм. А той  и колко шайби имаш. И аз само една. Той се засмя и вика, айде заминавай и така . За какво ми е магнит :(  , :))))))

georgi87

Цитат на: Veco - Събота, 09 Юни, 2012, 18:47:24
Аз гласувах за магнит, но като се замисля и без магнит може да се кара както и когато си поискаш. Фирмите измислили бележките и масово се кара с бележки, все едно си бил в отпуск и от сега нататък ще караш. Миналата седмица ме спират ДАЙ преди София и ме питат дали съм с дигитал или шайба. Викам му, със шайба съм. А той  и колко шайби имаш. И аз само една. Той се засмя и вика, айде заминавай и така . За какво ми е магнит :(  , :))))))
Тва къде го казваш е така ама тия пустите тахографи дето са с карта помнат по много.И бележката за отпуска не минава.Освен ако наистина си бил отпуска или картата ти не е била в тахограф тия дни дето ги пише в бележката.

miro19586

Явно много колеги не разбраха за какво писах. Те са против магнита, но са за бележките. Според мен е едно и също. Колеги, а с тези си действия правите същото както с магнита.

Причина за редакция: Правопис!!!

Rammbon

Цитат на: georgi87 - Събота, 09 Юни, 2012, 20:44:59
   Тва къде го казваш е така ама тия пустите тахографи дето са с карта помнат по много.И бележката за отпуска не минава.Освен ако наистина си бил отпуска или картата ти не е била в тахограф тия дни дето ги пише в бележката.
Сетих се аз един малко смешен случай с нов колега. Пусна ли го на двойка за 1 седмица да види как се работи във фирмата. Камиона с дигитал. Той си мушнал картата на второто място и даскала-шофьор на първото. Возил се само 1 седмица , без да кара. Остави ли го същият камион, но вече сам да кара. Не му казали и за дигитала , кое как се прави. Карал 20 дни с карта още сложена на второто място и никой не го спрял.  Какво е отчитал този тахограф , незнам , ама и какво ли щеше да му се случи, ако го бяха спрели джедаите  :'(  Сега го учат къде и как се закача магнита. Какво ще направи , само може да гадаем, но ще разберем след време :) Водач е от 16 г.

Rammbon