• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 10 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

Lorinser

Ще ви кажа какво мисля.Мисля си, че живота става все по-роботизиран.Добре де, баща ми като кара навремето 20 години из Русия, без шайби часове, да не би да си е вършил лошо работата?Налагало се е за 1 ден да измине по над 1000 км. по тяхните пътища, отива разтоварва, но после си отпочива добре.И знаете ли, кога замина да бачка в Италия, работи 1 година и напусна.Просто каза, че такъв убийстен режим скапва човек много по-бързо.За каране на двойка пък да не говорим, особенно ако спазваш , кога другия кара да си бодърстваща смяна. :)

Lorinser

kkkvd

Моето скромно мнение на антиглобалист, е че или да махат тия тахографи, или да ги слагат на всички МПС.
Само в Европа сме с тях, не съм другаде. В Япония и Австралия как е, знае ли някой??

kkkvd

Slav_305

Освен с това, сме и ограничени да караме, по- малко часове. В Щатите и Канада е разрешено да се кара по 14-16 часа на ден. По Австралия е 14 часа. Най- хубавото- немат тахографи, а попълват пътни дневници.
Play Golf, don't drive it!

kron

Аз лично съм против, ;D ползвал съм само да преместя от рампата. Но за каране нееееееее. В нашта фирма първата заповед която подписваш е, за ЗАБРАНА за ползване на МАГНИТ. ;) Даже един беше изгонен заради изпълнения с магнит.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Mystang

Цитат на: admin - Събота, 21 Април, 2012, 11:12:10
В Регламент 561 достатъчно ясно и точно си пише, че можеш да нарушиш часовете за каране, ако трябва да прибереш камиона в обичайното му място за домуване.
Да ясно и точно на български....А на румънски и унгарски.....Всички сме се сблъсквали с тези,дето не признават "нищо" и се чудят за какво да глобяват.

ivopifeca

peev

За мен,голямата част от проблемите,в европа,икономически и институционални са по вина на немците,направили 2 световни войни.Все тях да гледаме,все по тях да се равняваме,погледнете историята.Все сме с тях.А те Берлински конгрес.А ние като папгали,това от европа,така в европа.Та и за тахоргафа.всичко е измислено за пари.Нарушил  с 10мин.Голям проблем,плащаш няма проблем.

loshdancho

Цитат на: peev - Понеделник, 30 Април, 2012, 21:09:52
За мен,голямата част от проблемите,в европа,икономически и институционални са по вина на немците,направили 2 световни войни.Все тях да гледаме,все по тях да се равняваме,погледнете историята.Все сме с тях.А те Берлински конгрес.А ние като папгали,това от европа,така в европа.Та и за тахоргафа.всичко е измислено за пари.Нарушил  с 10мин.Голям проблем,плащаш няма проблем.
Те тука не си прав ..историята  промяната на конвенцията за екипажите(регламента) започна със стачката на френските шофьори за нормална работна седмица.
http://www.aebtri.com/Default.aspx?Layout=Layouts/AEBTRIinside&Page=PageBF

DeDo Vi

Цитат на: Slav_305 - Събота, 21 Април, 2012, 21:22:15
Освен с това, сме и ограничени да караме, по- малко часове. В Щатите и Канада е разрешено да се кара по 14-16 часа на ден. По Австралия е 14 часа. Най- хубавото- немат тахографи, а попълват пътни дневници.

Сериозно ли няма тахографи, бре, бре бре че си умрем прост.
Е Славчо, май по-добре си е с тахографа, защо да пишем и да чертаем схеми като инджинер на всеко спиране като тахографа си пише всичко, вместо мен. Абе много си е даже хубаво тахографчето, за наше добро е измислено и внедрено, това че на алчните шефове не им уйдисва е друг въпрос. А колкото до магнето, всеки си преценява за себе си.

Slav_305

От това което съм чел и гледал из нета, с впечатление съм останал, че немат тахографи. Не казвам, че тахографа е лошо нещо.  За заплес, като мен, си е перфе. Ако требе да пиша пътна книга- все ше съм в издънка, щото ше забравям да драскам. Но от друга страна си има и хубави черти, да нема тахо. Може да скатаеш 10-15 минутки, ако не ти стигат да се прибереш или да стигнеш до място за спане. Също така, при проверка, за да те хванат, че си бил с превишена скорост, требе бая да смятат часове и разстояние, а ако караш по- бързичко и знаеш как да пишеш пътния дневник може да се скатаеш и да се размине глобата. Най- добре е, който е карал по хАмерика или Канада да каже как е, щото аз само си гадая и си показвам колко не знам.  ;D

DeDo Vi

Цитат на: Slav_305 - Вторник, 01 Май, 2012, 00:01:04
От това което съм чел и гледал из нета, с впечатление съм останал, че немат тахографи. Не казвам, че тахографа е лошо нещо.  За заплес, като мен, си е перфе. Ако требе да пиша пътна книга- все ше съм в издънка, щото ше забравям да драскам. Но от друга страна си има и хубави черти, да нема тахо. Може да скатаеш 10-15 минутки, ако не ти стигат да се прибереш или да стигнеш до място за спане. Също така, при проверка, за да те хванат, че си бил с превишена скорост, требе бая да смятат часове и разстояние, а ако караш по- бързичко и знаеш как да пишеш пътния дневник може да се скатаеш и да се размине глобата. Най- добре е, който е карал по хАмерика или Канада да каже как е, щото аз само си гадая и си показвам колко не знам.  ;D
Баце, я си сипи едно малко и кажи "Наздраве" на ДеДко, че почивка сме сега. Зарежи ги Хамериканците нема да одиме скоро там да бачкаме, така че кво ти дреме дали имат тахографи тия боклуци.
Но аз доколкото знам май имат, защото доста амерички камиони съм видел да имат тахо заводски монтирано.

loshdancho

Slav_305

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 01 Май, 2012, 00:07:29
Баце, я си сипи едно малко и кажи "Наздраве" на ДеДко, че почивка сме сега.
Слушам и изпълнявам.  ;D
Наздраве, ДеДко!  :D
Иначе, не можеш да си представиш колко малко ми пука за хАмериканците. Немам никакво намерение там да ходя. Предпочитам некой архаичен Краз или Урал по дорогите, пред хАмериката.  ;D
Просто ми е интересно с какво системата там е по- различна от Европа?  :)

DeDo Vi

Цитат на: Slav_305 - Вторник, 01 Май, 2012, 00:13:46
Слушам и изпълнявам.  ;D
Наздраве, ДеДко!  :D
Иначе, не можеш да си представиш колко малко ми пука за хАмериканците. Немам никакво намерение там да ходя. Предпочитам некой архаичен Краз или Урал по дорогите, пред хАмериката.  ;D
Просто ми е интересно с какво системата там е по- различна от Европа?  :)
И на мен ми бяха интересни американските дръгели, и понеже в Русия половината камиони са американски дръгели, доста ги поразучих и разгледах. И имат тахографи заводски, по това съдя че и в Америка имат некви подобни като Европейските закони. Като е Америка да не е друга планета я.
Има дни когато карам из Русия имам чувството че съм в Щатите само амерички дръгели по дарогите бате.

DeDo Vi