• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

loshdancho

Малиии, колко глупости изписахте!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

abator

Цитат на: driver1 - Събота, 09 Юни, 2012, 18:47:14
А за мен е странно, къде е интереса на шофьора да кара на магнит, след като количественото измерение на труда му в повечето случаи е на километър, а както знаем, при поставянето на магнит километри не се отчитат.

Километрите се отчитат съвсем коректно от GPS-a. Повечето работодатели, които натискат шофьорите да карат на магнит или копче, си следят километрите именно от там. Шофьора може да си следи изминатите километри в навигацията си и после да направи сверка с данните на шефа.  ;D

Много пъти са ми обяснявали, че в България не може да се спазва регламента, защото иначе не могат да се заработят пари. В същото време по западните държави си спазват регламента, а заплатите им са в пъти по-големи от нашите. Е, какъв е извода?

abator

driver1

В отчета си пишеш: "Начален километраж" и "Краен километраж", съответно - "Изминати километри". Върху това се изчислява и заработката. На мен не ми е известно в някоя фирма да са платили повече на шофьора, отколкото показва километражът му, защото е карал на магнит.

abator

Аз пък знам фирми, при които е без значение какво ти показва километража. Шефа ти вади разпечатка от GPS-а от момента на тръгване до момента на приключване на курса. Там си пише колко километра си минал и се отчиташ по тях.

godji

Цитат на: loshdancho - Събота, 09 Юни, 2012, 21:21:36
Малиии, колко глупости изписахте!
Ти кажи на моя тартюсник къде се лепи ,и отде да взема един   :D
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

loshdancho

Цитат на: driver1 - Събота, 09 Юни, 2012, 22:42:22
В отчета си пишеш: "Начален километраж" и "Краен километраж", съответно - "Изминати километри". Върху това се изчислява и заработката. На мен не ми е известно в някоя фирма да са платили повече на шофьора, отколкото показва километражът му, защото е карал на магнит.
Така си мислиш само ти ! Да  знаеш, че и в България има читави фирми, в които изминатите километри не са от значение дори да ти плащат на километър.
Е Аз, за късмет работя в такава и дори без GPS  не се отчитам на километър .. а ми плащат на км.?!?!
Как става това ... с доверие и честност! Каквото се каже това се приема за истина.
На отчета си пиша колко съм карал на магнит и колко са реалните километри според мен.
В последно време се радвам на редовни премии плюс заработката на км.
Е кажи ми как да го излъжа този човек  при тези условия?!?! Нямам желание и не искам!
Но магнита го слагам само за да не си развалям почивката по границите в Сърбия(  на други места).
Даже от мен  иска да си пазя шайбите , за да може да остават в архива.
И за това шефа ми ме стимулира( КОЛКОТО И ДА Е СТРАННО)  финансово.
Та по темата ... да попитам хората , които са по-чисти от светена вода.
Как ще отидете в Унгария  през Сърбия като спазвате регламента?
Или как ще се приберете в петък за седмична почивка от Румъния?

driver1

Горното изявление е доста развеселяващо, но ще приема, че по-голямата част от описаните факти са верни. Е, и? На колко места се прави така? А и къде е казано, че всеки камион е оборудван със система за ДжиПиЕс-проследяване? Но стига с глупостите - магнита наистина може да е полезен за преместване на камиона по някаква причина на няколко метра, но не и за да се кара с него.. Повярвайте, живея и работя в страна, където това се прави често и се чудя на куража на тези хора.

loshdancho

Те си носят отговорността после.

georgi87

Абе Данчо що пишеш че слагаш магнита само за да си не разваляш почивките по границите със Сърбия?Като преди време беше качил снимки как си караш на 8ма бърза с 1200 оборота И стрелката ти беше на 0км в час.Егати местенето с 80км в час.

miro19586

Докато има като Данчо ще сме на това дередже. Колеги, магнита е за шефа да печели пари, а не за шофьора. От 90 часа за две седмици стават 110-115. На кого върши работа магнита?

Причина за редакция: Правопис!!!

loshdancho

Цитат на: georgi87 - Неделя, 10 Юни, 2012, 16:13:47
Абе Данчо що пишеш че слагаш магнита само за да си не разваляш почивките по границите със Сърбия?Като преди време беше качил снимки как си караш на 8ма бърза с 1200 оборота И стрелката ти беше на 0км в час.Егати местенето с 80км в час.
Май не четеш какво съм писал?
ЦитатИли как ще се приберете в петък за седмична почивка от Румъния?

А това със снимката го направих нарочно, за да се види какво показва компютъра- 80км./ч.
Той си взима данни за скоростта от гривните за ABS и при една експертиза с тестер се вижда, че камиона е каран на магнит!
Но не знаете къде да гледате. ;)

peev

Мисля,че винаги така се получава,ти(Данчо) се мъчиш да ги предпазиш,научиш,те нападат докато ги има такива и т.н.Сега не е както преди-фирми колкото искаш.Има такива в които спазването е задължително.И казват колегите са коректни.Естесвено има и измамници.Но къде няма.

inad

Здравеите колеги.Викам и аз да драсна два реда за прословутият магнит.Работя в испанска фирма в Алмериа,тва ми е третата.Преди 5-6 год. практикувахме така:цяла Испания я карахме на магнит,от Алмериа до Джонкуера-1000км са.Франция само през ноща,докато не изгърмяха 3ма колеги у франсето.Какво стана,сложиха им забрана за Франция по 5 години,глобата башка.С лека кола могат,с камион не могат да влязат във Франция.Сега берат домати на къра. Аз съм против карането на магнит,е да мръдна камиона 5 метра на паркинга го слагам.В Испания на всяка железария се продават магнити.Кръгли и малки са колкото 5 стотинки,но са много силни. Струват по 10 евро.

valentin

На 100 % съм против магнитите,никога не съм имал и не съм слагал такова нещо.За да изместиш камиона не ти трябва магнит местил съм го ,карал съм до най близкия паркинг 10-15 мин и никой не ми е правил проблем за това.Дигиталните тахографи, регламента и всички закони за работно време се правят в полза на шофьора, но всеки луд си има номер.Казвали са ми "как всички слагат магнит само ти не можеш" е аз не мога въпрос на личен избор. 

Бриги Магнито

Скивахте ли убавеца с магнита по БТВ.
Арно ги владеете нещата от занаята,ма оти требва ни дават и по телевизиите ,те тва не мое да разберем.
Убавеца твърди,че нищичко не знаел за пусти магнит.

Ако сте пропуснали те ви материалчето.
http://btvnews.bg/bulgaria/sanktsiite-ne-plashat-shoforite-na-tezhki-kamioni.html

Бриги Магнито