• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

g_dandy

Данчо,кажи откровено какво мислиш - от полза за кого е използването на магнита - за шофьора или за работодателя? Аз си мисля,че нещата са така нагласени,че последствията са винаги за сметка на шофьора! Преди около 2 месеца говорих с един българин,който кара за италианска фирма. Разказа ми за друг нашенец,който слагал магнит в Белгия,но го проверили в Германия мисля и,понеже нещо се усъмнили,се обадили на фирмата в Белгия. След тази сверка на информацията нашенецът изгорял със солидна глоба.

g_dandy

loshdancho

И със, и без, мойте шайби са винаги омазани...а и никой не ме кара да слагам, всичко си е от мен и за мен. Отдавна съм навършил пълнолетие и си нося сам отговорността.
Ако ме накарат,  и ме хванат, глобата ще ми бъде платена.
Остделно, ако предценя, че не става и господ не може да ме накара, спи ли ми се, лягам и не цепя басма на никой, дори да ми се заплаща с горница.
Обикновено слагам само за да местя и товаря, после на една шайба от Райка до Бургас... Кой ме кара?...ГЛАВАТА.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Tihomir78

Съгласен съм донякъде за товарене и за местене или ако примерно не ми достигат 10-15 мин. за да стигна донякъде иначе не. Не че не съм нарушавал, ама преценям си времето и мястото и на другия ден с писмо  ;)

grants

Сега и аз да попитам за магнитете знаем подочух от тук там че можело и като свали бушона на километража незнам колко е вярно затова реших да попитам. Сорка за некомпетентноста. Ако някой знае дали е вярно нека сподели  :-[
Не всичко е пари,но всичко е с пари

godji

Не става ! Като махнеш бушона спира и часовника , а спре ли часовника не се върти шайбата ;) Не е чак толкова просто :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

doktora

Нека всеки каже какво му е мнението за използването на МАГНИТ Плюсове и Минуси ::) ::) ::)

Бриги Магнито

Плюсове ,ако си на км правиш пари
Минуси,ако те хванат други правят пари

Плюсове у БГ ,при ползване мое и да имаш некоя читава шайба на пръв поглед

Минус голям-ако нямаш дупе заспиваш и трепеш или себе си или сумасия народ.

loshdancho

stoil nedev

Цитат на: doktora - Неделя, 11 Ноември, 2012, 12:31:55
Нека всеки каже какво му е мнението за използването на МАГНИТ Плюсове и Минуси ::) ::) ::)
Верно има цяла тема. Магнита използван като манипулация върху тахографа има единственно и само
МИНУСИ.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

doktora

Да колега има я темата но все пак мисля че ЗА и ПРОТИВ има разлика от Плюс и Минус макар че по разговорния ни   Български както и да го кажеш все по един начин можеш да го тълкуваш но ако админа сметне за неправилно нека затрие темата

rider777

Слагам магнит по рампите само за да ми се връзват на мен нещата иначе за каране НИКОГА .
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

admin

Щом ти е мерак да разбереш плюсовете и минусите на магнита, пиши си. Не ти пожелавам обаче да те хванат с магнит. Може и по новините да те дават даже.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Rammbon

А има ли софтуер за изчистване на дигитала от използване на магнит и други шашми? Или инсталиране на нов софт на дигитала, все едно е чисто нов и неизползван до момента?

rider777

На тахографа никъде не отчита,,,кофти ако ти включат камиона в един мобилен Правец и веднага изписва грешките в трансмисията.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Неделя, 11 Ноември, 2012, 19:39:24
На тахографа никъде не отчита,,,кофти ако ти включат камиона в един мобилен Правец и веднага изписва грешките в трансмисията.

Да, ако се заядат и решат да доведат нещата докрай, могат да повикат фирмен сервиз и с мобилния диагностичен компютър всичко излиза налице. Става ясно колко пъти, за колко време и т.н. е карано с магнит и тогава - жална ти майка.

driver1