• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

admin

Пускам тази тема, в която бих искал да дискутираме ползването на магнит в шофьорската професия. Мислите ли, че въобще може да се говори за "полза"? Ползвали ли сте го някога? Запознати ли сте с рисковете, ако случайно бъдете заловени от контролните органи? Наясно ли сте, че това е нарушение на закона и санкцията е доста голяма в различните държави?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09
Пускам тази тема, в която бих искал да дискутираме ползването на магнит в шофьорската професия. Мислите ли, че въобще може да се говори за "полза"? Ползвали ли сте го някога? Запознати ли сте с рисковете, ако случайно бъдете заловени от контролните органи? Наясно ли сте, че това е нарушение на закона и санкцията е доста голяма в различните държави?
Аз не съм ползвал магнит даже и не знам къде се ръга,но пък си нарушавам поголовно  ;)
КОРЕКЦИЙКА:Даже не мое и да се светнем за какво ви е магнит ,аз ползвам други способи.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

admin

Аз също не зная къде се слага и не искам и да разбирам. Но ще ми бъде любопитно да разбера за твоите "други" способи. :)

imter

Колеги,аз лично съм твърдо против ползването му,както и хвълянето и карането с няколко шайби.Това е не само нарушение,а и застрашава,както нас,така и  другите участници в движението.Но както казват хората,всеки решава сам за себе си ;).

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Сряда, 18 Май, 2011, 20:29:41
Аз също не зная къде се слага и не искам и да разбирам. Но ще ми бъде любопитно да разбера за твоите "други" способи. :)
Отговора е даден вече  ;) ето го и него:
Цитат на: imter - Сряда, 18 Май, 2011, 20:33:37
Колеги,аз лично съм твърдо против ползването му,както и хвълянето и карането с няколко шайби.Това е не само нарушение,а и застрашава,както нас,така и  другите участници в движението.Но както казват хората,всеки решава сам за себе си ;).
Когато не е шайби ,че е карти  ;) според ситуацията.
Момци всеки знае себе си,но аз заради 30мин. къде не ми достигат до Видин ни,че карам кат луд натам ни па ,че спим по пътища,маам си спокоино и мноо ми е зор.

Кога требва се оди по-далеч па така,мен никой не ме кара да нарушавам или ако ме кара требва да знае как,инак ,че вземем па и да спазвам и аз.
Апропо темичката е хубава за агентите от фирма ,,джадай,, момци чудим се що се заяждате с шоферите за глупости,а не примерно те за време на управление,мен досега се ме работите кога съм бил изреден,кога съм у нарушение съм кат победител немам никви грижи е мойте уважение,ако требва да се чувствам комфортно като нарушавам,вервайте нема да се спрем.
А да ви питам у ,,новини,, имаше днес за 2 тира е ко ще ми кажете,че единио не е спазвал и е задремал и се уфраскал ли? Аз мислим,че причината е другаде.

BoBy_BoY

Ами, аз съм слагал! И копче съм ползвал за аналоговия тахограф!
Колегата къде орева орталъка в другия форум, мислим не си признава глупоста до край!
Сегаааа,нека да погледнем по-в дъа грешка лбочина за действието и манипулацията на тахографа- както споменахме изписва грешка, нали?
Това според мене не е това проблем и никой няма от къде и как да ви яде за една грешка на дисплея.
Мислим, специално и само за Германия споделям от личен опит.
,,Нашенеца" е манипулирал системата и тръгнал от точка ,,А", до точка ,,В". Маут системата за плащане не функционира. (а за Германия това не остава скрито)   Спират го и се оказва, че по време на прехода той е бил на пауза. После се вика сервиз за осветляване на процеса.
  При мене се случи друго и с известна доза късмет, но после си дадох сметка за кво става на въпрос. Като му казах на шефа, почервеня и ми забрани за напред!
  Така, че барнат ли ви, и Господ да слезе на земята няма отърване!
        (това е лично мое мнение и предположение ;))

admin

Не се бях сетил, че системата за плащане на магистралните такси също има връзка с тахографа. Ами тази система я отложиха преди време с една година, за да премахнат и най-малката възможност за манипулиране. Сега колегата от въпросната тема в другия форум не знам точно каква вина има, но е хубаво да чуем и неговото мнение.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Момци ,мислим е културно и възпитано да мъцнете ,че имате напредвид нещо в случая примерно Пешо уили Гошо от бем ли го кой форум,проблема е че в момента грам не моем да вденем кой и какво е сгазил и къв,че го я.е

П.П.Тва си е за цензура

admin

Аз съм поканил лично въпросния човек тук във форума. Той прие поканата и се регистрира. Нека му дадем възможност сам да реши дали да разкаже за този случай. Не бих искал да се чувства дискомфортно, още повече, че тази история доколкото знам не му се е отразила никак добре в личен и професионален план.

BoBy_BoY

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Сряда, 18 Май, 2011, 21:23:13
Момци ,мислим е културно и възпитано да мъцнете ,че имате напредвид нещо в случая примерно Пешо уили Гошо от бем ли го кой форум,проблема е че в момента грам не моем да вденем кой и какво е сгазил и къв,че го я.е

П.П.Тва си е за цензура

http://www.driverbg.net/cgi-bin/forum?n=0&w=1256235890&ser=2

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Мерси Боби за линка,четнох го отгоре-отгоре.Евала на пича,че ви предупреждава шапка му свалям,но като знам какво племе предупреждава от сега да му кажа ,Баце никой няма да го запомни .
Тоест ще ви го преведа,ще има и други изгорели .

Joro

Аз на Волво съм слагал и му бяга ABS  и повече от 80 не дига и се мъчи нито моторна нито нищо няма.

R560

Цитат на: Joro - Събота, 28 Май, 2011, 12:36:05
Аз на Волво съм слагал и му бяга ABS  и повече от 80 не дига и се мъчи нито моторна нито нищо няма.

На нащо Volvo магнит не работи  ;D

paco

Трябва да си или полу а най-добре пълен идиот да работиш на магнит. Като бях В Щадлер един румънец се обеси,в ремаркето,заради магнит. Но много тъпанари продължават да го ползват. И не мога да разбера защо темата е (за или против).

Trucker_Boy

Цитат на: paco - Четвъртък, 30 Юни, 2011, 11:55:25
Трябва да си или полу а най-добре пълен идиот да работиш на магнит. Като бях В Щадлер един румънец се обеси,в ремаркето,заради магнит. Но много тъпанари продължават да го ползват. И не мога да разбера защо темата е (за или против).

Наистина е така колега , а може ли да дадеш повече информация за този случай с румънеца ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори