• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 11 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

Дамян Йончев

Аз също не съм карал на магнит или на копче но по тези граници без тях всичко отива на кино...

Дамян Йончев

grants

Цитат на: Дамян Йончев - Сряда, 05 Декември, 2012, 12:00:40
Аз също не съм карал на магнит или на копче но по тези граници без тях всичко отива на кино...
Опасно си е но по-някога се налага колкото и да не искаме да ползваме такива преспособления.Успех на всички и много безаварийни км.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

grants

Здравейте колеги имам едно питане. Карам сега Ивеко еурокарго Тектор и дали някой може да ми каже, де се намира датчика на тахото на тва чудо ???. Гледам има някаква кора под скоростната кутия а датчици на видно място не виждам. Сори за тъпия въпрос но моля за помощ. :-[ :-[ :-[ 

voyager

Не забелязвате ли че колкото повече ограничения ни поставят,толкова повече ние се стараем да ги нарушаваме.Първият ми курс като шофьор интернационал беше през 1991год. Нямахме шайби и карахме само денем а нощем по паркингите купон(става въпрос за Русия и Турция).Сега е ужас,на магнит не карам,но ако ми се наложи за да се прибера ще го сложа.И ако не ви хванат на момента с залепен магнит,нищо не могат да докажат.И магнита се слага само с ръкавици за да няма отпечатъци,защото и да ви хванат отиваш на съд.А там казваш че не знаеш  нищо,като си тръгнал от паркинга не е отчитал и отиваш в сервиз.

sush1978

Цитат на: voyager - Четвъртък, 31 Януари, 2013, 23:55:03
Не забелязвате ли че колкото повече ограничения ни поставят,толкова повече ние се стараем да ги нарушаваме.Първият ми курс като шофьор интернационал беше през 1991год. Нямахме шайби и карахме само денем а нощем по паркингите купон(става въпрос за Русия и Турция).Сега е ужас,на магнит не карам,но ако ми се наложи за да се прибера ще го сложа.И ако не ви хванат на момента с залепен магнит,нищо не могат да докажат.И магнита се слага само с ръкавици за да няма отпечатъци,защото и да ви хванат отиваш на съд.А там казваш че не знаеш  нищо,като си тръгнал от паркинга не е отчитал и отиваш в сервиз.
Чувал съм но незнам дали е вярно ,след като махнеш магнита ,ако те спрат  на датчика фвърлят стружки и те залепят ,защото остава някакъв  заряд (намагнетизирва се)Някой да каже има ли истина в това.
Умирай трудно

ET VIT-93

Цитат на: sush1978 - Петък, 01 Февруари, 2013, 00:32:49Чувал съм но незнам дали е вярно ,след като махнеш магнита ,ако те спрат  на датчика фвърлят стружки и те залепят ,защото остава някакъв  заряд (намагнетизирва се)Някой да каже има ли истина в това.

Да, фрезисто оди с тях.

kanchev59

Видях заглавието и реших и аз да драсна някой ред,но като гледам какви '' велики'' умове се изказват в този сайт сигурно ще предизвикам бурно неодобрение,за което се извинявам предварително.Тази работа сам я започнал през 1990г.Все още даже незнам каде се слага магнит,а и за какво ми е да знам?И преди Регламент 561 си имаше работно време и задължителни почивки,които като си ги спазваш няма никакви проблеми.Завърших "академията" на СОМАТ.Съгласен съм,че и от тук излязоха много завършени олигофрени,но рискове на професията.Как да се съглася с тези "специалисти",които за да вземат някоя пара в повече,или по-лошото да ощастливят шефа са готови на всичко.А има и едни други,които страшно ме "кефят",и цитирам някой от тях."Бързал да се прибере,защото нямало кой да напасе животните,и кой да прекопа пролетниците на село" и много други от този десен....
''Уважаеми колеги",не се ли замисляте,че по този начин сами си го набивате,а и на такива като мен покрай вас.После ревете,че шефовете били виновни.След като вие си дойдете за 10ч.примерно от Надлаг до София,то и мен ще ме карат да го направя,но аз неискам,защото нямам гюле в главата си, и нежелая да се самоубивам по пътищата.
За границите-имам си работно време,щом свърши дърпам пердето и пауза поне 9ч. после пак напред.
За товарене и разтоварване-така си разпределям времето,че да почивам на най-близкия ОХРАНЯЕМ паркинг.Независимо,че имам още 1-2ч за каране.А не да спра някаде без охрана и на др.ден-"Ало шефе,пък мен ме обраха през нощта.Ко ши праим сега."
Айде стига толкова и лека и безаварийна работа на всички.
До следващата среща на някой паркинг. ;D ;D ;D
Живота е обидно кратък- днеска те има а утре те няма, затова живей кратко, но луксозно!

sush1978

Цитат на: ET VIT-93 - Петък, 01 Февруари, 2013, 00:37:01Да, фрезисто оди с тях.

Не се прави на умен бре, по добре не пиши нищо.
Умирай трудно

grants

Цитат на: kanchev59 - Петък, 01 Февруари, 2013, 12:27:02
Видях заглавието и реших и аз да драсна някой ред,но като гледам какви '' велики'' умове се изказват в този сайт сигурно ще предизвикам бурно неодобрение,за което се извинявам предварително.Тази работа сам я започнал през 1990г.Все още даже незнам каде се слага магнит,а и за какво ми е да знам?И преди Регламент 561 си имаше работно време и задължителни почивки,които като си ги спазваш няма никакви проблеми.Завърших "академията" на СОМАТ.Съгласен съм,че и от тук излязоха много завършени олигофрени,но рискове на професията.Как да се съглася с тези "специалисти",които за да вземат някоя пара в повече,или по-лошото да ощастливят шефа са готови на всичко.А има и едни други,които страшно ме "кефят",и цитирам някой от тях."Бързал да се прибере,защото нямало кой да напасе животните,и кой да прекопа пролетниците на село" и много други от този десен....
''Уважаеми колеги",не се ли замисляте,че по този начин сами си го набивате,а и на такива като мен покрай вас.После ревете,че шефовете били виновни.След като вие си дойдете за 10ч.примерно от Надлаг до София,то и мен ще ме карат да го направя,но аз неискам,защото нямам гюле в главата си, и нежелая да се самоубивам по пътищата.
За границите-имам си работно време,щом свърши дърпам пердето и пауза поне 9ч. после пак напред.
За товарене и разтоварване-така си разпределям времето,че да почивам на най-близкия ОХРАНЯЕМ паркинг.Независимо,че имам още 1-2ч за каране.А не да спра някаде без охрана и на др.ден-"Ало шефе,пък мен ме обраха през нощта.Ко ши праим сега."
Здравей колега.За почивките и паркингите да много си правако не бързаш 1-2ч не са от значение.Но нещо не  разбирам  следното което си написал ЦИТИРАМ / а и на такива като мен покрай вас./ Какво имаш в предвит с това? Всеки когото хванат с магнит си го н......а сам. Какво общо имам аз примерно с този където со го хванали. От нищо не се притеснявам когато съм редовен от всякаде.А и това че са хванали един незначи че ще хванат вскичките. ;)

KrOcky

Цитат на: sush1978 - Петък, 01 Февруари, 2013, 14:18:07
Не се прави на умен бре, по добре не пиши нищо.

А така кАжи му!  ;D ;D ;D
КльоНбаджия

grants

Цитат на: KrOcky - Петък, 01 Февруари, 2013, 16:09:51
А така кАжи му!  ;D ;D ;D
Много е важно, да не му обръщате внимание.  ;)

loshdancho

Цитат на: kanchev59 - Петък, 01 Февруари, 2013, 12:27:02Видях заглавието и реших и аз да драсна някой ред,но като гледам какви '' велики'' умове се изказват в този сайт сигурно ще предизвикам бурно неодобрение,за което се извинявам предварително.Тази работа сам я започнал през 1990г.Все още даже незнам каде се слага магнит,а и за какво ми е да знам?И преди Регламент 561 си имаше работно време и задължителни почивки,които като си ги спазваш няма никакви проблеми.Завърших "академията" на СОМАТ.Съгласен съм,че и от тук излязоха много завършени олигофрени,но рискове на професията.Как да се съглася с тези "специалисти",които за да вземат някоя пара в повече,или по-лошото да ощастливят шефа са готови на всичко.А има и едни други,които страшно ме "кефят",и цитирам някой от тях."Бързал да се прибере,защото нямало кой да напасе животните,и кой да прекопа пролетниците на село" и много други от този десен....
О, ти Ангеле неземни, безгрешнико непоправими, светец от небесата- Благодаря на Оня горе, че имам честта да те чета.....Там в Рая на Мата сте всички такива: Недостижими и Всезнаещи...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

kanchev59

Благодаря за реакцията.Не съм и очаквал друга.Мога да Ви отговоря само по един начин:"Къде съм аз,къде сте виййййй????"
Живота е обидно кратък- днеска те има а утре те няма, затова живей кратко, но луксозно!

loshdancho

Цитат на: kanchev59 - Петък, 01 Февруари, 2013, 19:14:51
Благодаря за реакцията.Не съм и очаквал друга.Мога да Ви отговоря само по един начин:"Къде съм аз,къде сте виййййй????"
Е как ще очакваш друга, нали си си наред и не ти пука!
За теб няма опашки по границите,
няма фериботи на Видин и Оряхово,
Няма празници,
няма забрани,
няма срокове и часове на товарене,
няма винетки- щото в 23.00 си купуваш две,
няма да караш през нощта щото нощта е за спане,
няма съботи и недели за семейство и приятели, защото си почиваш в камиона и си живееш там.
А това къде си въобще не ми пука!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

kron

Според мен до някъде човека е прав че някой правят щуротии и после ревът че ги карат да продължават да ги правят.Ако всеки си прави добре сметката и си нарежда времето 1 час на опашка на Надлаг примерно няма да го обърка особено ако си дигитал.За винетките в една по голяма фирма заради един страдат много че някой минавал Румъния с 1 винетка примерно,простичко ако трябва да взема винетка в 23 чеса не я вземам ами си го чакам тоя 1 час или пак си правя направо пауза според зависи какво време имам за каране.Срокове за товарене и разтоварване почти няма или ако има такива винаги са съобразени така че силно изказване от твоя страна Лош(не че се заяждам).Лично за мен карането вечер си е един плюс за всеки който кара вечер но не и зимно време кога хване време.

kron