• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

loshdancho

Какъв Надлаг....Ела да повисиш на Калотина 9часа , на Хоргош още толкова да те хванат смените...На Калафат да чакаш малкият ферибот или на Бекет да се наредиш от селото .....и когато ти свърши времето за каране и не си се качил на ферибота- къде ще почиваш??? на Границата под навеса или преди да влезеш на пристанището? Да де, ама датата през тази почивка се сменява и си плащаш глобата 1200€ за това, че си без винетка!!!
Има вариант... седиш и си купуваш Три винетки и си пазиш шайбите... а като минеш в българско веднага на паркинга да си правиш почивка...... едно минаване на граница-  Два дни!

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

kron

Калотина не съм минавал от 3-4 години така и хоргош,ама защо да не идеш на Томпа примерно като знаеш че на Хоргош има опашка нали за това ги имаме тея станции да се информираме от колеги ама айде тва как да е.На Бекет не съм се нареждал на селото от поне година време като чели ги няма тея опашки,за Видин там не ми е релация именно заради тая малката гимия.За 3та винетка вземал съм и то за 10 минути на излизане от Румъния именно да спестя тея 1200евро,по добре 11 евро.Не че не помага но даже и нямам не съм и гледал къде му е датчика на моето желязо,ама като ме спре немеца за контрол хич не ми треперят колената да не се усъмни нещо.

kron

loshdancho

exon

Относно сроковете за товарене и разтоварване само мога да ти посоча два примера-товарене на порт Бургас 3 рула ламарина=11 часа(единадесет!!!! прекарани вътре в порта),разтоварване на две рула ламарина във Фокшани = 4часа(оказа се че нямат изправна подемна техника),ходи после спазвай регламенти....

Jack77

Ако ми се наложи ще сложа, някак си не върви да виса 5 часа на едно място и да ми свърши работния ден, но началник да ми каже да сложа, няма как да стане оставям кенефа на пункта, рейсчето и в топлото ми легълце.

House

Здравейте,има фабрики и фирми където не ги интересува работно време и там подобни неща,ще товариш или разтоварваш под час,няма начин да се случи без помощник,а и границите колегите са прави не се получава.Аз съм за ползване само в краен случай за кратко

dimich87

При нас много често се ползва магнит за преместване на камионите на рампите. Никой обаче не кара извън фирмата с магнит. Магнита го ползват на дигитала, аналоговите са без шайби и издава фирмата бележка че са почивали шофьорите. И то си е точно така. Аз и някой от колегите ми механици местим камионите. Шофьорите обаче си знаят като слязат от камиона да си сложат магнита, а картата си стои в дигитала. Ако не си го сложат, се кара на картата и проблема може да е голям. Веднъж се беше получила подобна издънка при пауза на шофьора от 45 часа. Закараха камиона на рампата, натовариха му го, заредихме го с гориво и като идва да си маха магнита вижда че не е сложен. Замина така, но не знам как се е оправил. Камиона да е каран максимум километър.

Красимир Тодоров

Колеги, вие сте длъжни да си спазвате регламента, по адресите стават такива издънки, но това не означава, че шофьора трябва да ги компенсира като манипулира. Излиза, че за непрофесионализма на спедиторите или на товарните адреси се плаща с непрофесионализъм от страна на шофьора.
Сега да кажа, че съм света вода ненапита и не съм ползвал, ще излъжа, но нещата трябва да се променят и ние трябва да участваме в това, като категорично заявяваме "Нямам часове за каране, или нямам работен ден, оправяйте се" Всички камиони се следят вече и на шефа му е ясно, че не си дремал и закъсненията не са по вина на шофьора.
Лично мнение, не ме псувайте сега :)

динко

В нормална фирма,шеф или механик си дава картата,товари разтоварвай-говорим за складов район,иначе щом не си с камиона ти как ще си оставиш картата,има си недостатъци в закона ама това е положението.

Красимир Тодоров

Според мен, винаги трябва да си вадиш картата когато правиш почивка. После като я сложиш самия тахограф те пита почивал ли си, казваш ДА, потвърждаваш и готово. Това, че регламента (уточнявам, че не е закон) се чете от кой както му скефне е друг проблем.
В Англия например никой не е чувал за писмо (бележка, анекс, кой как го знае). Масово камионите са карани без карта в гаража, като си тръгна да си слагам дигитала гледам на тахото че са карали без карта.. ама си слагам моята, пиша си че съм почивал и това е. Отговарям за мене си, а не за камиона как е каран преди мен.
VOSA видях само веднъж, една униформена бабка гледаше страшно и се чудеше кой да отбие.. но бяха спрели един и го проверяваха сериозно няколко човека отвсякъде, предполагам кантар, тресачка и всичко останало.

LKW

Цитат на: Красимир Тодоров - Събота, 12 Юли, 2014, 16:06:21
Според мен, винаги трябва да си вадиш картата когато правиш почивка. После като я сложиш самия тахограф те пита почивал ли си, казваш ДА, потвърждаваш и готово. Това, че регламента (уточнявам, че не е закон) се чете от кой както му скефне е друг проблем.
В Англия например никой не е чувал за писмо (бележка, анекс, кой как го знае). Масово камионите са карани без карта в гаража, като си тръгна да си слагам дигитала гледам на тахото че са карали без карта.. ама си слагам моята, пиша си че съм почивал и това е. Отговарям за мене си, а не за камиона как е каран преди мен.
VOSA видях само веднъж, една униформена бабка гледаше страшно и се чудеше кой да отбие.. но бяха спрели един и го проверяваха сериозно няколко човека отвсякъде, предполагам кантар, тресачка и всичко останало.

Споко ще ги видиш восаджиите , на Стафорд имат вос паркинг.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Красимир Тодоров

Сетих се за кое място говориш, на а449 300 метра от кръговото под м6.
Но не съм ги виждал да спират. Както и да е, против магнита съм, нещата и в България ще се оправят, нека ги натиснат да се правят почивки само в квартира или хотел или у дома и всичко ще се регулира.
По принцип лошата оправия на фирмите и спедициите се отнася от шофьора, ама ние като си мълчиме после на наш гръб. Просто трябва на шефовете да им се промени мисленето, спедициите да си гледат работата по съвестно, а не само да си препродават товарчетата..
Това си е цяла тема, ако на някой му се повдига въпрос имам поне 5 неща които мога да предложа, елементарни и постижими. Па ако има и някой умен политик случайно да ги види и да се плесне по челото, че да ги приложи - много по-добре ще е.

LKW

Цитат на: Красимир Тодоров - Събота, 12 Юли, 2014, 20:00:47
Сетих се за кое място говориш, на а449 300 метра от кръговото под м6.
Но не съм ги виждал да спират. Както и да е, против магнита съм, нещата и в България ще се оправят, нека ги натиснат да се правят почивки само в квартира или хотел или у дома и всичко ще се регулира.
По принцип лошата оправия на фирмите и спедициите се отнася от шофьора, ама ние като си мълчиме после на наш гръб. Просто трябва на шефовете да им се промени мисленето, спедициите да си гледат работата по съвестно, а не само да си препродават товарчетата..
Това си е цяла тема, ако на някой му се повдига въпрос имам поне 5 неща които мога да предложа, елементарни и постижими. Па ако има и някой умен политик случайно да ги види и да се плесне по челото, че да ги приложи - много по-добре ще е.

Те там си избират някой и си го водят.И също над Стафорд на Gold Meece Stone има.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

naum4o

Цитат на: Jack77 - Събота, 02 Февруари, 2013, 20:32:32
Ако ми се наложи ще сложа, някак си не върви да виса 5 часа на едно място и да ми свърши работния ден, но началник да ми каже да сложа, няма как да стане оставям кенефа на пункта, рейсчето и в топлото ми легълце.
+ от мен. Много точно го каза.
Действам по абсолютно същият начин. Мразя магнита и го избягвам, но се е случвало. Но някой да ми каже да го сложа...
Първо ще разходя котето и тогава ;)
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Красимир Тодоров

Кво значи това с котето? тоя лаф ми е нов  ;D

Красимир Тодоров