• Welcome to Форум на българските шофьори.

GPS програми и карти за PC

Започната от bebino, Събота, 04 Декември, 2010, 17:12:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

bokata

Здравейте! Може ли да променя езика, защото го направих на словашки. Помислих, че е словенски, а български не видях. Това е при инсталирането, а в настройки не мога да го променя, а и ми говори на словашки.

bokata

Joro

Разрови в настройките то има език за писане  има и език за говорене

Joro

комбайнер

Колега, имам този софтуер на навигацията и на лаптопа. На лаптопа ми се ще да имам и Mireo - с малки изключения съм доволен от него. Има ли такъв вариант, нещо да знаете?

Joro

Обаче картата на България май май е много бедна , аз я инсталирах снощи ,

VOLVO 480

Да колега за съжаление е тъка. Ще минат доста години още докато добавят и България! :(

Joro

Pc navigator truck 9  ги има всички български градове, а и Мио-то също ги има .

ra4ekra4e

Колеги за РС най доброто си остава "I GO 8" , иначе попаднах на "Mapfactor PC Navigator 9 Truck" Всичко е наред при нея само че няма родния език.
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа.....

SOLAR

Цитат на: ra4ekra4e - Петък, 03 Юни, 2011, 01:28:37
Колеги за РС най доброто си остава "I GO 8" , иначе попаднах на "Mapfactor PC Navigator 9 Truck" Всичко е наред при нея само че няма родния език.

Tова не отговаря на истината. Все едно да се каже, че "Москвич-Алеко" е най-добрата кола, понеже надписите са на български. Колега, колко програми с навигации си инсталирал на PC-то, за да даваш сравнение? Единствено мога да поздравя създателите й за положения труд, макар и безсмислен. Защо е безсмислен ли?
Програмата е за PC, но къде ще поставиш компа? На кормилото на велосипеда? Някой да е видял пешеходец с лаптоп гледащ картата, А къде да го поставим в автомобила, таксито или линейката? Опс, остана автобуса. Понеже е забранено да е на предното стъкло, навярно стюардесата е навигатора. Х-хмъ - не става, забранено е на шофьора да разговаря. За камион - не става, ще те вкара в забраненото.
Инсталирал съм и изпробвал програми с навигации каквито съм намерил в торентите - български, руски, полски. В момента съм инсталирал това което най-добре отговаря на нуждите ми, но въпреки това не твърдя, че е "най-добрата".
Ще направя едно сравнение "I GO 8" е 2.89 ГБ срещу 6.54 ГБ.
Ако прочетеш постовте по-назад, ще разбереш моята програма. Първата й версия бе на немски,  а сега има още 5-6 езика. За сега не съм открил по-нова версия но й правя update-map редовно.
Лошото е, че я имам записана на фаил, а в скоро време не съм я виждал по торентите. Бях я качил в един тракер, но сега навярно е закрит и не мога да я споделя. ще опитам да я кача на друг,за да могат и други да я ползват. Успея ли, ще дам линк.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

ra4ekra4e

Е това не мога да го сваля в момента като се прибера ще я пробвам сега съм с мобилен интернет и има лимитче .
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа.....

admin

Не разбирам защо спорите, след като в последно време почти всички фирми, правещи софтуер за навигация, започнаха да използват едни и същи карти. Или на Teleatlas, или на Navteq. Картата е важна за една навигация. Ако в нея има въведени необходимите данни, значи ще можете да се възползвате от тях. Лично за мен по-добра навигация от iGO за момента няма.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SOLAR

Аbator, поздрав и +1 за труда.
Понеже картите са почети еднакви, то и сравнение за тях не става. Въпроса е за опциите/софтуера/ в навигацията, а iGO  е много бедна. Освен това не е и професионална /липсва за камион/. Всеки има различно ниво на потребност от тях и затова може да има различни оценки, но да се дава изявление "Колеги за РС най доброто си остава "I GO 8" /ra4ekra4e/, без да е правил съпоставки с други е заблуда. Затова писах за опции не отговарящи на мои критерии. Намерил съм най-доброто за мен. Дали е по-добра или не за другите, не зная. Затова и не давам изявление за най-добра. Всеки може да изпробва и дава мнение. Искам обаче да предупредя потребители с по-слаби познания за компютри, че опциите в "M&G" се нагласят по-трудно. Необходими са познания и от друг език, освен български.
Има колеги които не ползват навигация, а само карти - това е тяхно право. Но ако те заявят, че най-доброто са картите, навярно няма да се съгласите.
Само ще заостря вниманието Ви: Не карайте с компютър на таблото - забранено е! Освен глобата, могат да конфискуват и лаптопа. Едва ли софтуера ви е лицензиран.
Ползвайте навигации, а само при нужда се съветвайте с компа.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Solar, iGO Primo си има чудесни опции за камион. Дължина, ширина, височина, тонаж. Освен това има вградена опция за показване на часовете за каране съответно при един и при двама водачи. В личния ми блог съм писал за този софтуер.

SOLAR

Цитат на: admin - Събота, 04 Юни, 2011, 15:30:50
Solar, iGO Primo си има чудесни опции за камион. Дължина, ширина, височина, тонаж. Освен това има вградена опция за показване на часовете за каране съответно при един и при двама водачи. В личния ми блог съм писал за този софтуер.
Sorry, това което съм прегледал, няма тези опции. Дай линк за теглене. Пробвах програмата дадена с линка на първа страница.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Само да уточним, за компютър ли ти трябва, или за навигационно устройство? Защото за компютър нямам.

admin