• Welcome to Форум на българските шофьори.

GPS програми и карти за PC

Започната от bebino, Събота, 04 Декември, 2010, 17:12:55

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

SOLAR

Цитат на: admin - Събота, 04 Юни, 2011, 18:09:38
Само да уточним, за компютър ли ти трябва, или за навигационно устройство? Защото за компютър нямам.
До сега говорим и пишем за PC. Ползвам личен GARMIN-350 от 2007 г./ и служебен BEKER. Не съм маниак, за да закупя нова и изпробвам.  Всяка от тях си има положителни и отрицателни точки, по мое класиране.  ;) Карам с GARMIN-а, но ползвам информацията на BEKER-а. За мен това е оптималния вариант. При проблем с адрес, TOLL COLLET в Германия или неща липсващи в навигацията, ползвам M&G PROF от компа. Това се случва 1-2 пъти в месеца. За сега от форума получавах инфо за Андроид, но не мога да си позволя да го взема.
Програмите за PC  са леснодостъпни и мога да експериментирам с тях. Затова за тях мога да дам лично мнение... Дали е положително или отрицателно за останалите потребители - не зная, но винаги съм писал, че това е мое лично мнение. Но никога не съм твърдял, че моето мнение е най-вярно.
Едно уточнение: Винаги съм се дразнил от изявления подобни на колегата за най-добро, без да има необходимите познания и  аргументи. Затова е възможно и отговора ми да е по-язвителен, както бе отбелязал друг потребител във форума. Нали не сме на сандъка, подпити и знаещи всичко.... Ето за това пиша тук.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR

admin

Не мога да помогна в случая. Имам версия само за навигационни устройства и то с Windows CE.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

SOLAR

Цитат на: admin - Събота, 04 Юни, 2011, 20:09:08
Не мога да помогна в случая. Имам версия само за навигационни устройства и то с Windows CE.

Важното е на човек сърцето да е широко.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

bat MIRKO

Здравейте колеги,някой ще ми обясни ли като си изтегля програмка със картите на EU и BG има ли програма със която трябва да ги отворя и коя е тя.И изисква ли се да си вързан постоянно към интернет за да можеш да я ползваш във камиона по време на движение?    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

admin

Цитат на: bat MIRKO - Четвъртък, 09 Юни, 2011, 00:00:08
Здравейте колеги,някой ще ми обясни ли като си изтегля програмка със картите на EU и BG има ли програма със която трябва да ги отворя и коя е тя.И изисква ли се да си вързан постоянно към интернет за да можеш да я ползваш във камиона по време на движение?    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

И питането ти за какво устройство е насочено?

bat MIRKO

admin

Цитат на: bat MIRKO - Четвъртък, 09 Юни, 2011, 22:33:21
Отнася се за лаптоп HP COMPAQ.

Има доста програми, но при тези цени на навигациите едва ли си струва да се занимаваш с лаптопа и да го превръщаш в навигация. Лично мнение. Иначе най-лесния вариант е iGO за PC.

balbeck

Цитат на: bat MIRKO - Четвъртък, 09 Юни, 2011, 22:33:21
Отнася се за лаптоп HP COMPAQ.

Не ти трябва постоянна интернет връзка, а външен GPS приемник.

bat MIRKO

Благодаря ви момчета.

Причина за редакция: Забранено е използването на изцяло главни букви в публикациите!

Люси

Аз ползвам на лаптопа Garmin Mobile PC и навигация Гармин 1390 Т и съм си качил като важни точки ниски мостове,туул колекти пътища забранени за АДР товари и други полезни неща!!!

комбайнер

Колега, този  Garmin Mobile PC как  и от де може да се разгледа? Не е ли платен?

balbeck

Цитат на: комбайнер - Сряда, 29 Юни, 2011, 12:14:57
Колега, този  Garmin Mobile PC как  и от де може да се разгледа? Не е ли платен?

http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?f=53&t=27424  - От тук можеш да го изтеглиш. Има и описание как се инсталира и как да го "излекуваш".

antoniyu

Вчера си инсталирах новата map&guide 2011 http://arenabg.com/details.php?id=f5406d3ef655395dc2eb535a7c98bdf411d5f980
Просто останах приятно изненадан какви нови функций има.Изкара ми в цяла Европа къде има ремонт и кои пътища са затворени.
Днес ще взема едно око на заем за да я пробвам през GPS дали ще може да ми дава тази информация.
До сега бях със старата 2008 но съм я ползвал винаги като карта не като навигация и никога не ме е объркала.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Никога не съм бил привърженик относно използването на лаптоп в ролята на навигация. От близо месец имам таблет с Андроид и има много приложения, които дават всевъзможна информация за пътната обстановка. Например Trapster разполага с данни за камери и радари в цял свят. Информацията се обновява автоматично при наличие на достъп до интернет. Stau Mobil пък дава информация в реално време за задръстванията и ремонтите в Германия.

antoniyu

Цитат на: admin - Понеделник, 04 Юли, 2011, 09:04:59
Никога не съм бил привърженик относно използването на лаптоп в ролята на навигация. От близо месец имам таблет с Андроид и има много приложения, които дават всевъзможна информация за пътната обстановка. Например Trapster разполага с данни за камери и радари в цял свят. Информацията се обновява автоматично при наличие на достъп до интернет. Stau Mobil пък дава информация в реално време за задръстванията и ремонтите в Германия.

А тази ти дава ремонтите и забраните за цяла европа имам в предвит забранени магистрали и пътища.
А относно за използването като навигация аз не я използвам като навигация а за карта и то само в града я пускам пък и нямам око гпс
цигарените кутии?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?