• Welcome to Форум на българските шофьори.

Месечни работни заплати.

Започната от ivopifeca, Понеделник, 03 Август, 2015, 17:16:39

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Volvo_Sweden

Цитат на: ИванТ - Понеделник, 03 Август, 2015, 21:54:39
Винаги съм работил по този начин, именно така се процедира в типовите трудови договори. За Ваше успокоение, когато напуснете (с предизвестие) или се пенсионирате ще Ви бъдат изплатени две работни заплати.

Вие сте критерий за нещо може би?
Мога да Ви успокоя, че във всички държавни учреждения се плаща в месеца, в който сте постъпили, за отработеното време, което имате.
Така например ако президента си влезе в правомощията на 18 Август, то в края на месец Август ще му бъде изплатено възнаграждение от 18-ти Август до края на месец Август, въпреки че той реално не е отработил целия месец към момента на получаване на заплащането,
Вие може да решите да работите и с друг вид "типови договори", с който да заплащате в края на осмия месец заработеното от предишните седем и съм убеден, че за вас това звучи логично :)
И все пак в нашата "територия" има закони и Ви помолих да ми цитирате правно основание - като прост човек и аз да прочета нещо, но уви.

Поздрави,

Volvo_Sweden

ivopifeca

Цитат на: Volvo_Sweden - Понеделник, 03 Август, 2015, 22:02:54
Вие сте критерий за нещо може би?
Мога да Ви успокоя, че във всички държавни учреждения се плаща в месеца, в който сте постъпили, за отработеното време, което имате.
Така например ако президента си влезе в правомощията на 18 Август, то в края на месец Август ще му бъде изплатено възнаграждение от 18-ти Август до края на месец Август, въпреки че той реално не е отработил целия месец към момента на получаване на заплащането,
Вие може да решите да работите и с друг вид "типови договори", с който да заплащате в края на осмия месец заработеното от предишните седем и съм убеден, че за вас това звучи логично :)
И все пак в нашата "територия" има закони и Ви помолих да ми цитирате правно основание - като прост човек и аз да прочета нещо, но уви.

Поздрави,

Не отговори отново,какво е заплащанетооо :)По договорчетооо?

ivopifeca

ivopifeca

Питахме по въпроса и нема отговор ???Иначе обеснения за президента,ни казва арабията,но за заплатата и договора не иска да отрони грам дума...коректно написана обява-евала ;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ИванТ - Понеделник, 03 Август, 2015, 21:23:54
И един съвет: не се опитвайте да се конфронтирате с автора на темата, особено с подобни нелепи нападки. Този работодател, за разлика от почти всички останали, е доста изчерпателен в обявата си, културен, отзивчив и грамотен.

Присъединявам се към призива!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

hgv_driver

Хайде големите капацитети по заплатите да ми обяснят как така в Англия плащат в края на всяка седмица, заработеното през седмицата, а тук работиш два месеца докато ти снесат нещо. Там работодателите по-прости ли са та така се "прецакват", какво ли, що ли?

hgv_driver

Цитат на: D. Yosifov - Понеделник, 03 Август, 2015, 12:05:27

Заплата се плаща с 1 месец закъснение (Пример : парите за м. юли се получават в края на м. август), като при започване на работа при нас, ако шофьорът желае, можем да му изплатим аванс в края на първия месец :) .

Конкретен въпрос: Как така в Англия плащат в края на всяка седмица, заработеното през седмицата, а тук работим два месеца докато платите нещо. Там работодателите по-прости ли са та така се "прецакват", какво ли, що ли?
Само не отговаряйте "Ами отиди в Англия!", защото точно това ще направя и много бг шофьори са го направили. Очаквам по-смислен отговор.

D. Yosifov

Здравейте,

Съжалявам, че не съм могъл да отговоря по-рано на някой нападки. В момента нямам и време да ги чета всичките.

По темата - Не мисля, че съм длъжен да давам обяснение относно фирмената ни политика. Не съм запознат дали има закони или други разпоредби относно това кога ще се изплаща заплатата. Знам само, че хора, които нямат работа или нормално хоби се вглъбяват в нелепи и глупави спорове зад монитора.

Към господина, който отчаяно търси отговор на зададените от него въпроси - Ако Ви допада обявата по някакъв начин, или се интересувате от нещо друго, можете да се свържете с мен по e-mail или по телефона посочени в обявата. Не мисля, че е редно да занимаваме хората, които четат този форум и да създаваме дискусии, които не са интересни на никой. Не ме е страх да отговарям на въпроси. Доста по-неудобни въпроси са ми задавани. Както споменах по-горе - това е фирмена политика, и дори Вие или някой друг, който ни упреква в това как ръководим бизнеса си, да започне работа при нас, ще мине доста време, за да разбере защо нещата стоят по такъв начин.

Към модератора - Благодаря Ви, че преместихте ненужните (според мен) коментари тук. Постарах се да напиша коректна обява според правилата изградени във форума.

Желая лека вечер на всички !

D. Yosifov

И още нещо, което забравих да спомена - в обявата съм написал, че след първия месец можем да дадем аванс на служителя ако той го пожелае. Всички сме хора, всички имаме семейства. Това го правим точно от тази гледна точка, че никой не може да понесе бремето семейството му да стой 2 месеца без пари.

D. Yosifov

Здравейте,

Както посочих в тази тема (Отговори 20 и 21) това е фирмена политика. Абсолютно никой не е задължен да кандидатства по тази обява.

И всъщност да Ви обясня нещо - не знам дали сте се занимавал с логистика/спедиция, но когато една транспортна фирма поеме един курс (и е от български или румънски произход), върху тази фирма се прилага доста "натиск" :

1. Навлата са по-ниски (освен ако не са предварително обявени), отколкото за западните транспортни фирми (немски, френски, холандски и т.н.).
2. Ако фирмата желае да заплащането на навлото да се извърши в определен срок естествено цената се намаля 2, 3, 5%.
3. Обикновено тези фирми решават, че ще платят на превозвача след като те си получат парите от клиента, което по договор съм виждал да стига и до 3 месеца.

Сам виждате, че нещата не са толкова прости, колкото изглеждат :) . Най-лесно е да критикуваш без да обуеш обувките на другия.

Относно "Ами отиди в Англия" - Нямаше даже и да си помисля да Ви отговоря с този отговор, защото е нелеп.

Мисля, че бях достатъчно подробен в отговора си. Моля да не занимаваме хората във форума с нападките от Ваша страна към мен повече. Благодаря Ви предварително !

Желая Ви спокойна вечер !

П.С.: Към модератора - моля да преместите този отговор в темата "Месечни работни заплати" , Общ раздел.

D. Yosifov

"Наемникът" - както Вие го наричате (аз предпочитам "служител") се осигурява на минималната работна заплата за тази длъжност. Естествено, когато "наемникът" има стаж - този праг на заплатата се вдига. Ако работникът желае да го осигуряваме на повече - няма абсолютно никакъв проблем. Просто той ще заплаща на държавата повече за осигуровки. Не знам дали сте запознат с нормативните актове за осигуровките. Ако не сте - препоръчвам да се запознаете. Даже ще Ви улесня - ще Ви посоча точно кои нормативни актове да почетете :

1. Кодекс на труда
2. Закон за здравното осигуряване
3. Закон за бюджета на НЗОК
4. Данъчно - осигурителен процесуален кодекс
5. Заповедта на министъра на финансите от 13.02.15 г.
6. Кодекс за социално осигуряване
7. Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване
8. Закон за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя

Предполагам, че не сте ги чели. Обемиста е информацията. Моля, преди да започнете да спорите с някого, уверете се, че имате нужните знания.

ivopifeca

Цитат на: D. Yosifov - Вторник, 04 Август, 2015, 00:47:36
"Наемникът" - както Вие го наричате (аз предпочитам "служител") се осигурява на минималната работна заплата за тази длъжност. Естествено, когато "наемникът" има стаж - този праг на заплатата се вдига. Ако работникът желае да го осигуряваме на повече - няма абсолютно никакъв проблем. Просто той ще заплаща на държавата повече за осигуровки. Не знам дали сте запознат с нормативните актове за осигуровките. Ако не сте - препоръчвам да се запознаете. Даже ще Ви улесня - ще Ви посоча точно кои нормативни актове да почетете :

1. Кодекс на труда
2. Закон за здравното осигуряване
3. Закон за бюджета на НЗОК
4. Данъчно - осигурителен процесуален кодекс
5. Заповедта на министъра на финансите от 13.02.15 г.
6. Кодекс за социално осигуряване
7. Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване
8. Закон за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя

Предполагам, че не сте ги чели. Обемиста е информацията. Моля, преди да започнете да спорите с някого, уверете се, че имате нужните знания.
Това ме интересуваше :)Успех!

LightOff

.... добре, че съм работил на заплата на държавата преди време, а след това и в частни фирми!  

Няма такава държавна политика относно работните заплати.... НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА!
А това, че някой фирми имат затруднения, както не един и два, тъпо е да използваш законите и други причини, като оправдание за начина си на заплащане на труда на служителите си. Навла и други подробности.... финансовите трудности на фирмата си да прехвърлиш върху служителите сме го виждали не един и два пъти. Което пък е тенденция в световен мащаб!

Здравни, социални и т.н осигуровки се плащат за конкретния месец, данъците върху доходите/работна заплата/ също се плащат за месец. Как в фирмата си го водите това счетоводство.... как ги плащате тези разходи за служителя си, които се определят на базата на месечна работна заплата, която заплата вие НЕ ПЛАЩАТЕ в текущия месец, но извършвате плащанете на разходите към тях в НОИ, плащате и ДОО и т.н Как го правите!?

Много манипулативна логика имат някой работодатели! Заповедта на който и да е било министър не е нормативен акт.... няма такова нещо в който и да било закон, заплати да се изплащат с месец закъснение. Вие новините в медиите следите ли ги. В не една и две и фирми, служителите стачкуват, когато заплатите им не бъдат изплатени с месец, понякога повече. Но дори и тогава същите получават част от изработените си доходи, НЕ АВАНС!

Ето ти моята заплата как се формира!

Месечна твърда работна заплата, изплащана в началото на месеца до 10 число, и следваща сума, която се формира според цената на изминат километър в края на месеца!  

Някой работодатели, не ценят служителите си! Кое е това куче което може да оцелее 2 месеца без храна. Живеем в 21 век все пак. Не се оправдавайте, като политиците с редовните реплики от рода на " В криза сме!" и т.н

Фирми в България с такава политика за заплащането на работната заплата на служителите си не са никак малко. Което не означава, че е добре!  

... малко извън темата!

В не малко страни, т.нар бели държави, именно заради такива работодатели, които експлоатират служителите си са намерили решение на проблема. Въведени са минимални ставки за изработен час труд. А в Англия заедно с това и се практикува седмично заплащане на труда.  Няма такова нещо, като минимална работна заплата, защото тя не отразява действителността и се определя не пазарно от държавата. Както е в България. Сякаш никога не е спирал да съществува комунизма, където това се правеше.

Със здраве на всеки и да знаете..... Ал Бънди също е бил много възпитан и очарователен човек, но пък е унищожил десетки животи, буквално!  
 Бил възпитан.... аз да ти изтърбуша и последната стотинка от джоба, пък после да ти пожелая "Лек ти ден!"

Rammbon

И да питам, как за 1 седмица от 240 преглеждания / www.jobs.bg/f2852381 /   , нито един не се нави да започне работа при Вас, Даниел Йосифов? Иначе за първи път се сблъскам с възпитан и умен работодател. 90% от тях са простаци.
Аз лично съм карал и вътрешно по 3 месеца и на прави курсове от Варна до Холандия. И двата начина има + и - , но 50 Е на ден е добра заплата , ако няма групажи с близки адреси / 200-400км/ .
Тази година има голям глад за шофьори, догодина тройно повече. Защо е така?

Monster

hgv_driver

Цитат на: D. Yosifov - Вторник, 04 Август, 2015, 00:06:52

По темата - Не мисля, че съм длъжен да давам обяснение относно фирмената ни политика. Не съм запознат дали има закони или други разпоредби относно това кога ще се изплаща заплатата. Знам само, че хора, които нямат работа или нормално хоби се вглъбяват в нелепи и глупави спорове зад монитора.

Ooo въобще не ме интересува фирмената ви политика. Ако искате я засекретете. Навла, кога, колко, защо, отстъпки...  не ме вълнуват. Ако ме вълнуваха щях да съм превозвач. Аз съм шофер и мен ме интересува колко се плаща и кога се плаща. Нямам работа и споря зад монитора не защото не ми се работи, а защото съм спестил достатъчно за да мога да си позволя в момента да се плацикам на морето в Албена и да избирам кога да работя, за кой да работя и на какви пари. Аз зор нямам. Но вие май имате зор за шофери.

Цитат на: D. Yosifov - Вторник, 04 Август, 2015, 00:06:52
Към господина, който отчаяно търси отговор на зададените от него въпроси - Ако Ви допада обявата по някакъв начин, или се интересувате от нещо друго, можете да се свържете с мен по e-mail или по телефона посочени в обявата.

Неее, не ми допада обявата ви и няма за какво да се свързвам с вас. Не ми допадат обявите и на повечето бг работодатели. Ще се свържа с НОРМАЛЕН работодател в нормална държава от ЕС.

hgv_driver