• Welcome to Форум на българските шофьори.

Шофьори с кат. СЕ и разговорен немски

Започната от Elena_Balkaninvest, Понеделник, 09 Ноември, 2015, 10:30:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hristo Lishev

Колега m_a_rtins, да си представим, че знам перфектно английски и руски и имам 5000 евро в картата. Може ли да пробвам?

Hristo Lishev

m_a_rtins

Всеки от нас  има право да отстоява мнението си . и колега  Lishev в поста ти усещам странна нотка - търсиш конфликт а не диспут . хубаво е от време на време да сваляш страничното стъкло - влиза чист въздух ето това пробвай първо - просто приятелски съвет .

m_a_rtins

Hristo Lishev

Не го приемай по този начин. От три месеца не съм стоял до странично стъкло, чакам да ми зарасне счупения крак. Но наистина ми се струва малко пресилено да се казва, че изобщо не можеш да си помислиш да живееш в белите държави и хората там да те уважават и ценят. Апропо, наистина знам двата езика. Всеки си има камбанария, не бива да се слага общ знаменател. Без лоши чувства.

m_a_rtins

Съжалявам - оздравявай бързо и без последствия . Успех.

SEMPER

Aко някой сам се брои за втора категория човек - как ще накара някой друг да го счита за първа.

Нормално е, когато не си наясно с порядките и не знаеш езика в чужда държава да имаш проблеми с реализацията. Особено пък ако се опитваш да прекараш всичко през българските разбирания.

Ако се постараеш да разбереш порядките, и научиш езика едва ли ще имаш някакви спънки. Във всички западноевропейски държави средно една четвърт от населението са чужденци. Всеки от тях се е реализирал според способностите си и според уменията си

Така че е смешно да се твърди че единствената пречка за  реализация е заради това че си българин. Напротив, българското гражданство дава дори предимства. Хората от държави извън ЕУ имат наистина много по сериозни пречки, и въпреки това са ги преодоляли успешно, щом са там.

Така че, ако някой мисли че му пречи националноста - съветвам го първо да се поогледа и да се замисли преди всичко дали пък проблемите  не са първо в него самия.

И ще ви издам една голяма тайна сега. Става дума за Германия, но смятам че същото важи за всички останали европейски държави.

Ако работите като шофьор на прицеп в Германия, получавате заплата и плащате квартира, след  всички удръжки в фиша, като си платите и наема ще ви останат по малко пари, отколкото ако спите на пейката в кабината, готвите на газовия котлон и се къпете по аутохофовете и заплатата ви я плаща бай Благой да карате вътрешно.

Това е самата истина, който иска да вярва, който не иска - да си въобразява че шофьорите в Германия са хванали Господ за шлифера и получават докторски заплати.

Разликата е съвсем другаде - спиш си в леглото, осигурен си пенсионно, здравно осигурен си и ползваш истинско здравеопазване, плащат ти се истински болнични, лекарствата също са безплатни (почти) , отпуската ти е платена, получаваш детски, независимо къде са децата ти. При безработица получаваш достатъчно добри пари, а ако ти се работи, едва ли ще седиш повече от седмица две безработен.

Това са долу горе разликите. Ако те интересува единствено ПАРАТА :) и не ти пречи да спиш тенекиена кутия - по добре стой при бай Благой, ако плаща сравнително коректно.

Това са моите 5 стинки по темата.

И друго - изначало търсенето  на работа се свежда до чужди фирми с офиси в България (които са ги открили точно за да не плащат заплати, а командировки) или с чужди такива, обаче с  българи  диспоненти или друг персонал, което пак гарантира плащане на километър и висене за товари като прани гащи.  Защо ли ....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

rider777

Семпер, влез в Сурат Тефтера има една страница на Шофери в Германия,,,,,,,,, не е истина на какви простотии ще се натъкнеш там ,,,,,, надлъгват се кой по- голяма заплата взимал а един даже беше снимал фиш за 2300 и нещо си € и най-отдолу се виждаше  Нето за получаване точно 1300€ и аз като го питах що взима 1300 като е такъв отворко и той махна снимката с фиша :-))
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

milenium

Здравей колега искам да те питам нещо за Германия . По-точно  коя е тази фирма ,за която казваш че има бонус 500 е  ако изкараш месеца ?! Искам да ходя да карам за немска фирма и затова те питам ако имаш опит с германска фирма да споделиш  как е там .

micyri

Цитат на: milenium - Вторник, 08 Март, 2016, 21:59:28
Здравей колега искам да те питам нещо за Германия . По-точно  коя е тази фирма ,за която казваш че има бонус 500 е  ако изкараш месеца ?! Искам да ходя да карам за немска фирма и затова те питам ако имаш опит с германска фирма да споделиш  как е там .
Кого питаш?

milenium

Питам който е компетентен по въпроса  за Германия вътрешно . Къде може да се почне работа  конкретно ако има немски фирми ,които работят с български шофьори

micyri

Ами тука чакаме един Milenn да отговори за Kahmen Trans Cargo,работил и напуснал,ама колко е работил не се знае,а дали изобщо е работил ще разбере ме скоро ;)

rider777

Вчера в Дуисбург говорих с немец,,,,, ама истински си немец, не от новите немци та го питах мноооого отдалеко и за парите, които взима,,,,,,,,,,,,,,,,,,, дърпа платформа, на която се качва контейнер и чисто взима от 1700€ и е стигал до 2100€ с много часове нощно каране.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

micyri

Цитат на: rider777 - Вторник, 08 Март, 2016, 22:49:21
Вчера в Дуисбург говорих с немец,,,,, ама истински си немец, не от новите немци та го питах мноооого отдалеко и за парите, които взима,,,,,,,,,,,,,,,,,,, дърпа платформа, на която се качва контейнер и чисто взима от 1700€ и е стигал до 2100€ с много часове нощно каране.
Има и такива,но много се съмнявам да ти е споделил колко взима.Просто тука темата заплата не се коментира ,защото за всеки е относително,а и е наказуемо.
Не казвам ,че си лъжец .....хаххаа ;)

rider777

Януари месец 1990та година започнах работа в Раушер Транспорт- Клагенфурт, бях единственият чужденец там ,,,,,,,  мислиш ли, че не знам кое се коментира и кое не ,,,,,,,,,,,,

navara

Цитат на: rider777 - Сряда, 09 Март, 2016, 00:08:46
Януари месец 1990та година започнах работа в Раушер Транспорт- Клагенфурт, бях единственият чужденец там ,,,,,,,  мислиш ли, че не знам кое се коментира и кое не ,,,,,,,,,,,,
Като си почнал да се хвалиш не забравях да кажеш колко камиома имаш.В Германиа национали ли караш или магистрала? и ако караш магистрала от къде имаш пари да я платиш? Или си забравил да отвориш люка на камиона докато готвиш вътре и си се надишал с газ,и докато си бил в безсъзнание си сънувал че караш магистрала?

rider777

Много ми е забавна селската злоба :-))))))))))))))))))))

rider777