• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правила на форума

Започната от admin, Понеделник, 06 Декември, 2010, 13:58:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

antoniyu

За съжаление и аз рядко ги чета и за това сега си патя.
Без да прочета условията за ползване на интернет съм активирал годишен абонамент за Холандия на Hotspot и сега всеки месец ми тегли по 10 евро за абонамента.
Другото е ,че платих една стока през интернет която ми струва 6$,но не през epay а директно чрез VISA и за услугата са ми взели още 10$.
Четете условията и тогава се съгласявайте. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

Mandor

До сега четох правилата, но не открих точка, която да задължава видео във форума да се поставя като видео, а не просто като линк. Личното ми мнение е, че подобно поставяне генерира допълнителен трафик, който се явява недостатък при мобилен достъп до интернет, и допълнително натоварване на по-слабите машини.
И за това питам:
Има ли причина подобно представяне да е задължително?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

admin

Цитат на: Mandor - Петък, 04 Ноември, 2011, 09:21:08
До сега четох правилата, но не открих точка, която да задължава видео във форума да се поставя като видео, а не просто като линк. Личното ми мнение е, че подобно поставяне генерира допълнителен трафик, който се явява недостатък при мобилен достъп до интернет, и допълнително натоварване на по-слабите машини.
И за това питам:
Има ли причина подобно представяне да е задължително?

Не, няма задължително изискване за "тагване" на линковете. Още повече, че опцията за вмъкване на видео работи само с www.youtube.com и за останалите сайтове не е възможно това. За генерирането на допълнителен трафик при мобилен достъп не съм съгласен, тъй като такъв не се генерира, ако клипът не бъде възпроизведен.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Нови точки към правилата на форума. Към днешна дата потребителите на форума надхвърлиха 1000, администрирането е затруднено при такъв брой участници и считам, че е редно да бъдат ограничени опитите на отделни потребители да създават излишно напрежение във форума с непрестанни съвети и предложения.

19. Налагането на бан се извършва в следната последователност. За първо нарушение - 24 часа. За второ нарушение - 72 часа. За трето и последващо нарушение - по 1 месец. Всеки бан лишава потребителя от възможност за публикуване във форума.

20. Забранени са абсолютно всякакви публични спорове с администратори и модератори на форума. За подобни прояви ще бъде налаган незабавен бан в съответствие с правилата за налагане на такива санкции! Всички лични въпроси и коментари към администраторите и модераторите се правят единствено чрез лични съобщения.

admin

Пиша си аз правила, обаче много потребители във форума не си правят труда дори и да ги прочетат. Само днес съм изтрил 5-6 публикации, които не отговарят на правилата. Занапред възнамерявам да не си правя въобще труда и да изпращам лични съобщения с цел спазване на правилата. Който разбрал, разбрал. Който не е, да не се чуди къде му е изчезнало писанието. Весели празници на всички!

kirtcho

driver1

Цитат на: kirtcho - Понеделник, 12 Март, 2012, 16:29:59Какво е бан?

kirtcho, ти сериозно ли? Въпреки, че въпросът ти (без въпросителен) буди усмивка, ще ти отговоря сериозно: БАН е когато началството (разбирай - админа) на даден сайт, група, форум и др. ти наложи ограничение да публикуваш коментарите си за определено време, или постоянно.

Slav_305

Знам, че от скоро съм тук и никак не ми влиза в работата да давам акъли и предложения, но забелязвам нещо, което за мен е леко дразнещо. А именно- при писане на ново мнение, цитат на предходното. Не казвам, че трябва да се забрани или нещо такова, но забелязвам, че много често се ползва опцията "Цитат" вместо "Нов Отговор" и ако предходното мнение има няколко прикачени снимки, трябва много да се скролва, защото се разтяга страницата и стигането до съществената част от новото мнение е малко тегавао.
Та, предложението ми е да се помисли за нова точка в правилата, която да ограничи това цитиране на предходния, вместо просто писане на ново мнение.
14. Не цитирайте човека, който е непосредствено преди вас в списъка с мнения. Има бутон "Нов отговор"!
В правилата, на форума, на Пежо клуб, тази точка я има отдавна и модераторския екип се стараем да я налагаме, защото това цитиране е "проблем" по всички форуми.
Play Golf, don't drive it!

Trucker_Boy

Slav_305, съгласен съм с теб.
За жалост това не е единствения проблем тук.
www.sbps.eu

Roshko

Цитат на: Slav_305 - Вторник, 08 Май, 2012, 20:45:43
Знам, че от скоро съм тук и никак не ми влиза в работата да давам акъли и предложения, но забелязвам нещо, което за мен е леко дразнещо. А именно- при писане на ново мнение, цитат на предходното. Не казвам, че трябва да се забрани или нещо такова, но забелязвам, че много често се ползва опцията "Цитат" вместо "Нов Отговор" и ако предходното мнение има няколко прикачени снимки, трябва много да се скролва, защото се разтяга страницата и стигането до съществената част от новото мнение е малко тегавао.
Та, предложението ми е да се помисли за нова точка в правилата, която да ограничи това цитиране на предходния, вместо просто писане на ново мнение.
14. Не цитирайте човека, който е непосредствено преди вас в списъка с мнения. Има бутон "Нов отговор"!
В правилата, на форума, на Пежо клуб, тази точка я има отдавна и модераторския екип се стараем да я налагаме, защото това цитиране е "проблем" по всички форуми.

Съжалявам за откровеността, но доста безпочвено предложение! Хипотетичния пример е едно на хиляда, поне на мен досега не и се е случвал, а целта на бутона "цитат" е за позоваване, именно какво коментира постващия и е супер удобно. Друг въпрос е, ако някой не знае как се ползва...

Slav_305

Не смятам, че е безпочвено. Аз също редовно цитирам предходни постове, но използвам само конкретна част, от предходния пост, за която имам да кажа нещо.
Ето така...
Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 08 Май, 2012, 21:21:59
Друг въпрос е, ако някой не знае как се ползва...
В това изречение се корени "проблема". Не всеки го ползва по предназначение, а по- скоро по инерция. Ако някой друг пишеше в момента, щеше да се налага следващите които четат, пак да прочетат цялото ти мнение, за да разберат на какво ти отговарям. Това е губене на време, а както казах и в предното си мнение:
Цитат на: Slav_305 - Вторник, 08 Май, 2012, 20:45:43
ако предходното мнение има няколко прикачени снимки, трябва много да се скролва, защото се разтяга страницата и стигането до съществената част от новото мнение е малко тегавао.

Като цяло, с това предложение, идеята ми е форума да стане малко по- подреден, без излишни повторения.  :)

SEMPER

Аз предпочитам да използвам цитат, дори и на отговор последния пост, най малкото защото докато го публикувам има опасност Бриги и Данчо да са написали вече  по два поста в темата  ;D ;D ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Slav_305

В такива случи е необходимо, ама пък изпада условието, че цитираш последния, щото това дето цитираш, де факто, вече не е последно.  ;D

godji

Цитат на: SEMPER - Вторник, 08 Май, 2012, 21:54:02
Аз предпочитам да използвам цитат, дори и на отговор последния пост, най малкото защото докато го публикувам има опасност Бриги и Данчо да са написали вече  по два поста в темата  ;D ;D ;D
Аз също , че понякога се налага да цитирам и тяхни постове :)
Функцията си е перфектна , даже ме е яд че не вкл. цитатите в цитата когато се налага да се продължи разговора , а само последния пост !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !