• Welcome to Форум на българските шофьори.

Porsche 911+996 Carrera

Започната от Rammbon, Понеделник, 21 Март, 2016, 20:56:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Двигател боксер, 3387 куб/м, 4 цилиндъра, 221Kw с катализатор, 2000г.
Защо двигателя фабрично е направен да гори масло от 5  до 10 грама на 100км, според това с каква скорост се кара?

Rammbon

Joro Stoqnow

Не , мисля че това са допустими стойности дадени от производителя превишаването на който вече е проблем.
Опита ми е от чисто нова ТOYOTA за 15000 хил. километра си изгаряше по 1,5 до 2 литра масло , отидох в сервиза и там ми показаха в книжката къде е посочено че е нормален разход на 1000 километра до 100гр. масло. След което видях че и за BMW  дават същите норми макар на него да не съм доливал никога !!!

Joro Stoqnow

Rammbon

Да, но защо са направени да горят масло?  Интересува ме най-вече за високооборотния и мощен мотор на Порше.
Има двигатели и на 12000км не изгарят повече от 200-300 мл.

loshdancho

Да не им е сухо  и жешко на сегментите..
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Joro Stoqnow

Според мен допуските са му по големи явно има по големи термични натоварвания, дадох ти пример с една проста  ;D ТOYOTA взех я на 8 километра продадох я на 88000 километра , първо казаха не се е разработила .... добре има логика в това..... но и на 60 и последно и на 88 хиляди все едно и също количество масло си лапаше  ??? Между другото колите които са ми горели масло са все с турбо ...... не че и другите не барат но разхода е незабележим , не се налага доливане  ;)

Joro Stoqnow