• Welcome to Форум на българските шофьори.

Garmin навигационни карти

Започната от R420, Вторник, 07 Юни, 2011, 18:42:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

radosl81

Знаех си аз, че трябва да пусна темата, преди да го купя. Мисля да го задържа обаче. Нали ще може да му се сложят хубави карти, и да си работи без проблеми?

radosl81

admin

Цитат на: Люси - Петък, 11 Януари, 2013, 09:59:25
На всяко действие има и противодействие!!!! ;)
То и на по старите модели има европейска карта ама като тръгнеш да търсиш не я виждаш!!! :)
Дай такъв модел на който не се вижда вътршната памет че ми стана интересно!!!

Не мога да се сетя точно какъв беше модела, но колежката !.!.! ще каже. След включване на навигацията към компютър се виждаше някакъв дял с големина до 100 мегабайта, а самите карти са недостъпни. Прекрасно зная, че е възможно "отключване", но не съм се занимавал да разбера как става.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

radosl81

Момчета, с картите мисля че, ще се оправя. Четох че, отделно трябва да си сложа спийд камерите. Само, още не мога да разбера, какво ми трябва, за да ми съобщава гласово за камерите и за превишаване на скороста?

МИНКО ИЛЧЕВ

Като цяло, Гармин навигацията е  много "дървена". Типично за американски и руски, изпълнения. Но устройството Гармин, е много надеждно и за това ползвам и такова.

Да споделя едно случайно "откритие". Понеже няма възможност, да се "видят" координатите на дадена "любима" точка. Може да се използва следния "трик". Място което е запомнено се "отива" задължително от карта (например чукваш върху екрана), не става от менюто "карта" на любима точка. Наблизо където няма път/улица се маркира (докосва). После се натиска бутона "запис". Пита за име (ако не пита е върху път и автоматично ще даде име, но няма да стане), задава се подходящо име. След това се търси в "любими" и под името има координати. Което търсим.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

abator

Като искаш за запишеш точка с координати, цъкваш на координати. В това меню ти показва текущите координати, но има и бутон, който ти позволява да запишеш текущото положение като точка.  ;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: abator - Петък, 25 Януари, 2013, 22:46:24
Като искаш за запишеш точка с координати, цъкваш на координати. В това меню ти показва текущите координати, но има и бутон, който ти позволява да запишеш текущото положение като точка.  ;)

Въпроса е съвсем друг! Питаш ме за някое място, което съм запаметил в моя Гармин. По гореописания начин, мога да ги видя и да ти ги изпратя.

Повечето навигации, както и Гугъл Карти, могат да изкарват координати. От карти, запаметени места и т.н. Гармин може само текущите. Което е неприложимо, ако не сме там!

Инак това, за което пишеш, става и като натиснеш маркера (превозното средство).
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

VOLVO 480

Някой ще даде ли подробна информация кое къде се слага,какво се трие и т.н.И ако може някаква насока от къде да сваля новите карти на Гармин за 2013 за Европа,Турция и Гърция!Или пък ако знае някой в гр.Пловдив къде се извършват подобни услуги,моля да сподели тук.

Люси

Най-новата карта за Европа може да си свалиш от тук,а къде се слага и какво се прави ще ти кажа като ми кажеш какъв е модела на навигацията!!! ;)

VOLVO 480

Цитат на: Люси - Неделя, 17 Февруари, 2013, 16:03:21
Най-новата карта за Европа може да си свалиш от тук,а къде се слага и какво се прави ще ти кажа като ми кажеш какъв е модела на навигацията!!! ;)

Модела е GARMIN NUVI 350 модел 2003 год. някъде.Ето и снимка на модела!

Люси

Тази карта която ти дадох за съжаление няма да стане защото по-старите навигации на Гармин четат карти до 2ГБ,а тази карта е 2,7ГБ има по форумите карти които ги пригаждат като вадят някои държави но лично аз досега не съм се справял,единствено мога да ти помогна с карта на България!!!

VOLVO 480

Цитат на: Люси - Неделя, 17 Февруари, 2013, 16:52:49
Тази карта която ти дадох за съжаление няма да стане защото по-старите навигации на Гармин четат карти до 2ГБ,а тази карта е 2,7ГБ има по форумите карти които ги пригаждат като вадят някои държави но лично аз досега не съм се справял,единствено мога да ти помогна с карта на България!!!

Все пак благодаря колега,че се отзова на моето питане :)!Някой друг да знае нещо по въпроса?

intel7810

Публикация на латиница!!!

Димитър Бомбаджиев

Цитат на: VOLVO 480 - Неделя, 17 Февруари, 2013, 18:00:02

Все пак благодаря колега,че се отзова на моето питане :)!Някой друг да знае нещо по въпроса?

Влез http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?54-GPS-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80 регистрирай се и всичко което ти трябва го има FREE

Последната карта за Garmin e: City Navigator Europe NT 2014.10 Unlocked IMG.  mafozi се е погрижел за твоя проблем - има ги държавите по отделно и сбрани.

''Без болка няма любов''-казал заека и скочил върху таралежа!

ianusbg

Колеги вече излезе версията 2014.30 ! Имам я свалена и отключена , но не знам как да я постна !!! Ако знае някой как да каже>

ianusbg

ianusbg