• Welcome to Форум на българските шофьори.

Най-важното нещо в камиона

Започната от admin, Сряда, 04 Май, 2016, 22:13:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Онзи ден един работодател ми сподели, че много държи включването на бавния блок да става при ниска скорост, защото "скоростната кутия е най-важното нещо в камиона".
До този момент аз си мислех, че най-важното нещо в камиона е шофьора.
Вашето мнение по въпроса?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

Ти му кажи на тоз "работодател", че ако всичко по камиона е наред.... просто няма да включи бавният блок докато това не е безопасно. Има си защита.
По същата логика много е важно да се отпуска внимателно съединителя при тръгване.... Ама ми звучи смешно да се обясняват такива неща, които са А и Б в този занаят.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

rider777

Когато ограничиха камионите на 85 максимална скорост и изключиха ръчното превключване на скоростите и всички започнахме да даваме акъл на собственика на Игоа и Пачи той само ни каза, че камиона е по-умен от нас и който иска да кара по друг начин да си купува камион и да си го кара както си иска.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Hristo Lishev

Лек спам, извинявам се за което. Като работех във ВВС, прилагахме една хватка на новобранците. Питаш го кое е най-важното в самолета, той те гледа умно, а ти му отговаряш: "Седалката бе, момче. Ако я нямаше, ще ми седнеш на ...". След седмица, най-много две процедурата се повтаря и новобринкелът вече ербап, отговаря, че е седалката. Но удря греда с контрата: " Ръчката за управление бе, момче. Ако я нямаше, ще ме хванеш за ..." И така винаги е "обут". Та, след всичкия този спам да кажа, че няма най-важно, всичко е важно.

Hristo Lishev