• Welcome to Форум на българските шофьори.

2016.05.06

Започната от rider777, Четвъртък, 05 Май, 2016, 18:15:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

За Евро 6  27/100 е даже много висок разход.   Е са ще почнат "Професионалистите" да ми обясняват какъв тъпанар съм,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

micyri

Цитат на: tdi - Четвъртък, 05 Май, 2016, 17:57:21
Би ли разяснил каква е разликата при българската представа за икономично каране и европейската представа?
Колкото до шефовете може би наистина бг шефовете повече ги интересува, но нали се сещаш, че работим на много по-ниски цени и трябва и ние хляб да ядем, все пак ако само изкарваме колкото да платим заплата и банка, то тогава тези нерви и работа биха били безсмислени. Но за разлика от големите богати фирми с по 500 камиона и отгоре ние не режем за преразход така, че какво искаш? И направо ме хваща яд, че пуснах обява тук. От толкова философи само 1 заинтересован господин. Всичко което получих от тази обява беше само заяждане. Аз казвам за икономично каране и веднага се започва. Абе човек, ти като не можеш да караш си е твой проблем. Нито си в моята фирма нито ме интересува как караш. Никой не съм отрязал за преразход а за сметка на това като кара икономично си разделяме спестеното. Какво повече да направя мамка му стара? И въпреки това тук срещнах само заяждане. А ако някой казва, че е невъзможен разход от 27/100 тогава да ми пише и да заложим пари и да дойде да му покажа разхода!
Това за икономичното каране е друга тема,да различава се много от бг представа.Тук се обръща повече внимание не на разхода,а на скоростта,използване на спирачки,ретардер,газ педал,бавното потегляне и ускоряване.Всичко това е вкарано в програма за икономично каране и компа те следи как ги изпълняваш.След което ти дава оценка и бонус в %,а шефа те премира с предварително направена таблица за бонуса.
Срещаш само заяждане,защото почти всеки си е патил и продължава да пати от шефове с големи обещания.
Разхода,не разбрах за къкъв разход се спори,но 27/100км. е важно да се уточни къде се кара с колко тона,щото и аз давам 23/100км.ама по А61 с 14т.,но имам и 30/100км по А7 с 24 т.
Всяко нещо си има обяснение,важно е да го разбереш.
Пример: срещаш такива отговори защото си писал в бг шофьорски форум ;)
Успех!

micyri

цецодебел

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 05 Май, 2016, 18:15:21
За Евро 6  27/100 е даже много висок разход.   Е са ще почнат "Професионалистите" да ми обясняват какъв тъпанар съм,,,,,,,,,,,,,,
Иво ,карам Стралис евро 6  Италия- Франция и не падам под 33/100  ... е нема да ти викам тъпанар  ;D ти ше ми викаш ли любител ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

Аз карам дъргел на 900 000 км само национали във Франция с товари от 25 до 33 тона и като отиде разхода на 33 започва да ме боли сърцето,,,,,,, абе карайте си както си искате, нали не ви удържат за преразход,,,,,,,,,

ivan*borisov

Цитат на: цецодебел - Четвъртък, 05 Май, 2016, 18:56:42
Иво ,карам Стралис евро 6  Италия- Франция и не падам под 33/100  ... е нема да ти викам тъпанар  ;D ти ше ми викаш ли любител ;D
Твойто е лесно - просто използваш неправилен маршрут ! ;D

Почни да заобикаляш алпите - така че да караш само по равно и ше влезеш у нормата.. :D :D

imter

Бате Иво пак се побърка,явно си много добър работодател :D,защо още не можеш да намериш шофьор и то при тези невероятни условия?За гориво най-малко ти можеш да говориш,ти си знаеш защо ;).По темата,човека коректно си представи офертата за работа,като дори е документирана във форума,което мисля е достатъчно за да си изпълни обещаното :).

rider777

При мен няма норма, но открадне ли литър ще има да си пише тук как не съм му платил,,,,

imter

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;DТова много ми хареса,ами ако ти не платиш?

m_a_rtins

Всеки има право да на собствено мнение но искам да попитам собствениците на камиони  ,,, - ако примерно по-време на курса задържа спирачен апарат и това продължи през целия курс  . Какво ще се окаже после че е крадена нафта ли ?  . Според мен ако дори и когато спиш   сънуваш че те крадът то като се събудиш реалността е кошмарна .  И не е проблем за една транспортна фирма че камиона е похарчил 50 или 200 литра повече ако за сметка на това са икономисани накладки и време за тяхната смяна примерно .  Просто няма как да нямаш и грам техническо образование да си купиш 3-4 камиона и  да вярваш на електрониката в офиса  като  съдиш хората си по този критерий .

micyri

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 05 Май, 2016, 18:15:21
Така си е.Нормално 24/100км.

rider777

Електрониката показва абсолютно точно колко е разхода и наличността в резервоарите ,,,,,, някои  си мислят примерно, че като почнат да пълнят тубите от обратната нафта и няма да се разбере, че гепят ,,,,,,,,

stefanov

Днес имам минати 650км , само около 100км са на магистрала , около 200 от тях са на отвратителен път.Сутринта ме забавиха 2 часа докато ме натоварят , товара беше 15 пачки талашит над 20 тона . От там газ до ламарината шото вторят магазин затвария в 5 часа , след като разтоварих пак яко газ до Дъблин за обратен товар . Разход накрая на деня 37,8 нафта ,утре ше вида колко масло DAF 105,410 2007година .Шефа го боли дедова къв ми е разхода , за него е важно на края на деня какви пари съм му изкарал шото ако бях карал еко , трябваше да се паркирам до 9 часа на другя ден пред вратата на вторя адрес а за обратня товар да прати друг камион и това е почти всеки ден ако карам по магистрала пада на около 34,5 8)

rider777

Карал съм ДАФ,,,,,, колкото и да го натискаш и по каквито и баири да се катериш не можеш да му качиш разхода до 34,,,,,,,,  Като ме изгониха от Игоа и Пачи шефа лично дойде с един компютър да види с какъв разход съм го карал и му показа 18,6/100

цецодебел

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 05 Май, 2016, 23:17:48
Карал съм ДАФ,,,,,, колкото и да го натискаш и по каквито и баири да се катериш не можеш да му качиш разхода до 34,,,,,,,,  Като ме изгониха от Игоа и Пачи шефа лично дойде с един компютър да види с какъв разход съм го карал и му показа 18,6/100
LF-180 ли си карал?На него разхода му е горе-долу такъв ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

Не,,, 460 HF автомат със 16 скорости а не с 12  2011година го взех на 15ти Септември на 7 километра с наелоните по него и Април 2012 ме изгониха заради един тъп ямболски селяндур ,,,,,,,,,,,

rider777