• Welcome to Форум на българските шофьори.

2016.06.23

Започната от rider777, Вторник, 21 Юни, 2016, 10:32:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

varbanov.bg

Обявата може да се трие вече. Благодаря на админите.
Ивчо, а ти ходи си лекувай шизофренията, ако не кьсно вече. ;)

varbanov.bg

rider777

Абе пия си хапченцата ама сигурно е късно вече ,,,,,, а ти дай още един списък с претенции, че в тази скука си трябва малко забавление.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

начинаещ

Цитат на: hgv_driver - Сряда, 22 Юни, 2016, 22:17:52
Начинаещ, твоите мнения излъчват някакво натягане и подмазване, които дразнят. А това, че си потънал с 1300 лв, но като цяло си доволен - нямам думи. Направо започни ти да им плащаш, че попиваш безценната информация.

Първо нема на кого да се натегам,защото от тоя форум познавам точно 2 човека с които съм водил само разговор по телефона!!!! Иначе не вервам да има некой,който си е получил винаги всичко изработено та дори и опитни хора са споделяли че са работени!! Само ти не си!!!!!!!и си си взел всичко,дори и от ПИМК-а!!!! И да доволен съм от първата ми фирма,защото ми даде шанс да се науча!! Доволен съм и от човека с когото бях на двойка!!! Доволен съм и от шефа защото до преди да напусна си ми плащаше всичко уговорено до 10дена след отчета!!! Изгорех с тия пари защото слезнах от камиона без предупреждение!!!! И нормално е да е така след като натоварен камион ме чакаше а аз му отказах да тръгна!!!! Нема кой да ти плати след такава издънка!!! И пак ти казвам хубаво е да имаш самочувствие,но твоето покритие от 100 000км е малко!!! Иначе от редовно пишещите си уважавам Бриги и то не защото му се натегам и подмазвам а защото споделям голема част от възгледите му относно тая професия!!!
А да не забравя и бате Иво развеселява ме на моменти иначе си е тъпо парче нищо че е старо куче!!! Требва книга да напише само с монолозите си!!! Кърти!!!

LKW

Цитат на: kron - Сряда, 22 Юни, 2016, 21:15:19
Здравейте,нямам нищо против никой и не казвам нищо лошо за някой колега дали той е с опит или без опит на всеки бих помогнал на пътя ако се наложи.Сега и аз да напиша някой ред по темата,като за начало към започналия темата един лесен въпрос дали немските шофьори или пък румънски,френски,полски,унгарски и така нататъка имат квартира за почивка малко безумно условие от твоя страна колега.По тези форуми се пишат всякакви безумни неща и има хора които ги приемат за даденост и си добавят още условия ама ако някой не е разбрал в транспортния бранш има и такива изисквания от колеги както в случая които са неосъществими,тъй че на това условие на дали някой ще ти удовлетвори.За сервизите,който колега малко или много е запознат с професията знае кои са големите фирми в България всички разполагат със собствени сервизи но при нужда посещават оторизираните сервизи,а някой фирми изцяло посещават въпросните оторизираните сервизи това важи и за малките фирми с 3-5-10 камиона които му върви работата и се наложи да посети сервиз за масло,обслужване,ремонт и прочие пак е в сервиз не е на поляната,друг е въпроса какво вършат в тези оторизирани сервизи и дали няма доста по добри майстори извън тези сервизи.Не бой се колега когато започнеш някъде работа твоето задължение се свежда да закараш камиона до някой сервиз и да седиш цял ден там да сменят накладки феродо примерно на влекача защото в сервиз се прави по норма за примерно 2 часа на колело а дефакто ремонта е за 2 часа целия влекач и то с почивките за по цигара но ще стоиш да чакаш защото твоето изискване е такова оторизиран сервиз.Сега за отговорността лесен въпрос дали млад шофьор ще застане зад действията си примерно кара в Австрия (старшия задремал че и той човек 20 часа без сън не става) не чува че машинката не работи спират камиона глобяват го кой е виновен и кой носи отговорност,Унгария на Райка стария е показал как се вади тикет отива младия да вади все пак нали са на едно еднакво заплащане еднакви права бърка една буква от номера или маршрута кой плаща  фирмата според мен ще каже на старото куче нали го учиш ти отговаряш плащай.Сега за пътищата дали старото куче не трябва да е на щрек 21 часа от всеки работен цикъл на двамата шофьори,така че мисля че съм прав и моето мнение е че новобранец който си няма хал хабер къде отива и е пътувал от Пловдив до Каспичан и обратно не трябва да е на равно със старшия защото отговорността е носи той всяка една грешка се пише на гъза му (объркан адрес,повече минати километри повече изгорено гориво,глоби,неправилно натоварен камион,неправилно укрепен товар и много други).Не е справедливо старшия да е ощетен за дето носи отговорност и за чужди грешки.Да не забравя колега какво значение има какъв е камиона,автомат или с ръчни скорости ако си добър не би ти пречило да караш какъвто и да е камион но по принцип повечето камиони вече са автоматици и това няма да ти е проблем.Друго пишеш че си от Силистра знаеш ли кога ще се прибереш в къщи ако работиш на прави курсове в софийска пловдивска или каквато и да е друга фирма на 2 месеца за два дена защото ще се прибираш с автобус а пътя е един ден а камионите почиват 2-3 дена до като направят пауза шофьорите и тръгват,тъй че ориентирай се във вашия град,там се знаят фирмите не са много,или пък Русе или Варна които се прибират с камионите поне в месеца веднъж в района.Веднага ти казвам за фирма от района Русе от Бяла НадеждаМ имат двойки може и да те вземат всеки курс се прибират в Бяла е не е Силистра ама не е и София.По горе написаното не важи за дълъг период а за 2-3-5 курса до когато прецениш ТИ че си готов сам да пътуваш и да се оправяш със всичко и да носиш съответната отговорност,пожелавам успех на всички новобранци аз лично нямам никакъв проблем да кажа и да покажа това което знам за транспорта.

Значиииииии като чуем думата (пардом думите) "старо куче" и ми напомня онуй куче от филма "Женени с деца".Като возим от Калафат към Надлак и си пуснем станцията все стари кучета "компетентни" слушам(особено това район Враца -Мездра-Ботевград и околието).
Кроне като пустата австрийска машинка не писне винаги ли ще има глоба?Щото аз го знам друго яче.Штрафо долази само коги ГоБоксо шисне 3 пъти , а ти продължиш да си мерждиш или спре да писка и машинката не е към сметка(банкова , ДКВ или там каквото си избереш).Кога е на "буркан банка" машинката , асвинако праща едни папируси на газдата.
Еха тая Унгария , убаво си беше со винетките кеф ти от Мола кеф ти от Шело , кеф ти там у никото бараче.Кога стария пусне новобранката да вади матрицата , след операцията требе "професоро" да метне едно оче преди да пойдат да возат маджаристан.Виж ся друг е въпроса ако са правили 24ка на Брецлав и старио нещо е бесовал от 24 часа 22:30.Нали се сещаш дринкен минкен.
Идва интересното , пустиьо автоматик или патерица.Аз като не сакам и да чувам за ръчки листове и прочие подемни инструменти , а си любим автомата от тия слабите возачи ли съм?
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Rammbon

Цитат на: LKW - Четвъртък, 23 Юни, 2016, 11:11:22Значиииииии като чуем думата (пардом думите) "старо куче" и ми напомня онуй куче от филма "Женени с деца".Като возим от Калафат към Надлак и си пуснем станцията все стари кучета "компетентни" слушам(особено това район Враца -Мездра-Ботевград и околието).

Най-вече Ташев транс се чуват по станциите, но не казват нищо смислено, а на кой жената каква била, къде ходели чуждите жени на колегите им, с кои, само глупости. Нито виждат полицаите по пътищата, а други като ги запитат и се правят на не чули. Има и един дръвник, пуска само народна музика и заглушава целия 25 канал. И на опашката на мост 2 само тях слушаме.

kron

Що бе колега пресен случай от Чехия само че машинката писнала един път след Кути и после млъкнала та така чак до Прага където нашия спрял за пауза и та на другия ден се сетил да разпита тоя и ония що така стар шофьор от 30години уж ама в Дапа,на вън уж бил пътувал ама май не е пътувал.Сам решил че ще се справи по таз Европа в случая кой виновен и кой не,както и да е обади се обясних му какво прави плати си на бензиностанцията смениха му машинката и си продължи.Мисълта ми е че има всякакви идиоти знаещи и незнаещи по пътищата то вярно всеки се учи и ще се научи ако има желание но излиза СКЪПО за собственика или за други трети лица.За автоматика наблюдението ми е че има някой млади шофьори които нямат усет нямат и желанието да знаят как се работи със ръчни скорости не че е голяма философия но неправилната работа със този агрегат от автомобила води до ред други важни неща.Например повишен разход на гориво,повишена амортизация на камиона,после неочаквани ремонти в следствие на неправилна работа и прочие.Безспорен факт автоматика е голямо удобство,шофьорските грешки са сведени до почти нула но не е кой знае какво да караш ръчни скорости и по пътищата не съм чул някой колега да се оплаква че на карам камион с ръчни скорости пречи ми не ми е удобно и прочие.За старите кучета ами да стари са в занаята има от тях хора много знаещи е вярно има и не знаещи но за знаещите не е проблем да ги пратиш където и да е във всеки един момент и няма да се обадят да питат шефа си от къде да карам след като са му казали ако е възможно дай да спестим някой лев от такси в Франция примерно.Нищо лошо нямам към младите водачи но всеки трябва да знае че да се научи човек на всичко в занаята към днешна дата излиза СКЪПО а гаранция няма колко ще работи този човек,защото забелязвам че претенциите на някой млади шофьори са такива че няма как да бъдат задоволени.В някой фирми постъпват и напускат млади шофьори постоянно а в същия момент има хора които работят с години и си работят,защо е така  щот чул някой за милионите в занаята видял че милиони няма а пък работа си има и отговорност си носиш ти не е ей така да седиш само абе дълга тема,иначе съм за да се помага да се обяснява на новите шофьори в бранша но когато човека има някаква реална представа не да си фантазира някви не реални неща.

kron

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 23 Юни, 2016, 08:49:36
Първо нема на кого да се натегам,защото от тоя форум познавам точно 2 човека с които съм водил само разговор по телефона!!!! Иначе не вервам да има некой,който си е получил винаги всичко изработено та дори и опитни хора са споделяли че са работени!! Само ти не си!!!!!!!и си си взел всичко,дори и от ПИМК-а!!!! И да доволен съм от първата ми фирма,защото ми даде шанс да се науча!! Доволен съм и от човека с когото бях на двойка!!! Доволен съм и от шефа защото до преди да напусна си ми плащаше всичко уговорено до 10дена след отчета!!! Изгорех с тия пари защото слезнах от камиона без предупреждение!!!! И нормално е да е така след като натоварен камион ме чакаше а аз му отказах да тръгна!!!! Нема кой да ти плати след такава издънка!!! И пак ти казвам хубаво е да имаш самочувствие,но твоето покритие от 100 000км е малко!!! Иначе от редовно пишещите си уважавам Бриги и то не защото му се натегам и подмазвам а защото споделям голема част от възгледите му относно тая професия!!!
А да не забравя и бате Иво развеселява ме на моменти иначе си е тъпо парче нищо че е старо куче!!! Требва книга да напише само с монолозите си!!! Кърти!!!
Браво колега ти си първия човек който съм чул да си каже че е виновен за това че не са му платили,не че подкрепям фирмата защото така не е редно не вярвам да е толкова голяма неустойката ако има такава но безспорен факт фирмата е права.Но похвала към теб че си каза така и така стана грешката е моя виновен съм,както казах ти си първия човек който си казва открито че е виновен признава вината си,защото както по форумите така и на пътя никога ама НИКОГА шофьора не е виновен в очите си и в очите на другите колеги дори и за явни шофьорски грешки.Относно Иво не знам защо една групичка от хора тук го нападат не му следя изказванията на човека ама си мисля че ако камиона не си беше негов половината приказки по негов адрес нямаше да бъдат казани.Аз съм на принципа бъди човек с хората какъвто и да е този човек дали шофьор или собственик на камион,важи и за другите хора де но нали сме все шофьори затова визирам професията.

rider777

Тоше, има новобранци и новобранци,,,,,,,  има такива на които мястото им е в камиона,,,, ама има и такива на които не им отива нищо друго освен овчарска гега. Тъпото е, че трябва да го качиш поне за няколко седмици за да прецениш дали има смисъл да се опитваш да го направиш шофер или като Илчо Минков да го изхвърлиш с багажа някъде в полето и да се оправя сам. Сега пред мен стои една дилема намерил съм един шофер 57ми набор, който обаче никога не е въртял из Европа а иначе е идеалният работник, познавам го от 30 години и знам, че той трябва да бачка ама вчера го качвам в Магнума и му обяснявам за тахографа и след половин час пича ми вика, че нищо не е разбрал и ако мога да му кача някой младеж с който да карат няколко месеца на двойка да свикне взех да се замислям дали пък аджеба ако пусна на двойка пълен новобранец и пълен индианец ще се получи нещо.  Баси жегата,,,, аре към морето ,,,,,,,,,,,,,,,

начинаещ

Цитат на: rider777 - Петък, 24 Юни, 2016, 06:46:34
Сега пред мен стои една дилема намерил съм един шофер 57ми набор, който обаче никога не е въртял из Европа а иначе е идеалният работник, познавам го от 30 години и знам, че той трябва да бачка ама вчера го качвам в Магнума и му обяснявам за тахографа и след половин час пича ми вика, че нищо не е разбрал и ако мога да му кача някой младеж с който да карат няколко месеца на двойка да свикне взех да се замислям дали пък аджеба ако пусна на двойка пълен новобранец и пълен индианец ще се получи нещо.  Баси жегата,,,, аре към морето ,,,,,,,,,,,,,,,
Е он като е шофер не е ли ползвал тахограф до сега?? Какъв е според теб идеалният работник?

rider777

Карал е със шайби,,,,,,, някой знае ли къде в София има стенд на който качваш камиона и започват да го тресат за да се видят хлабините,,,,, тресачка по шоферски ???

цецодебел

Цитат на: rider777 - Петък, 24 Юни, 2016, 06:46:34
Тоше, има новобранци и новобранци,,,,,,,  има такива на които мястото им е в камиона,,,, ама има и такива на които не им отива нищо друго освен овчарска гега. Тъпото е, че трябва да го качиш поне за няколко седмици за да прецениш дали има смисъл да се опитваш да го направиш шофер или като Илчо Минков да го изхвърлиш с багажа някъде в полето и да се оправя сам. Сега пред мен стои една дилема намерил съм един шофер 57ми набор, който обаче никога не е въртял из Европа а иначе е идеалният работник, познавам го от 30 години и знам, че той трябва да бачка ама вчера го качвам в Магнума и му обяснявам за тахографа и след половин час пича ми вика, че нищо не е разбрал и ако мога да му кача някой младеж с който да карат няколко месеца на двойка да свикне взех да се замислям дали пък аджеба ако пусна на двойка пълен новобранец и пълен индианец ще се получи нещо.  Баси жегата,,,, аре към морето ,,,,,,,,,,,,,,,
Добра идея. Тия младите са царе по електрониките а дъртия кара ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

Абе мани,, взех лаптоп, портативен скенер ама ми е чудно може ли индианец да сканира и да го прати по скайпа примерно ЧМРто или в мейла,,,,,  абе  тегаво е ,,,,,,,,,,,,,,,

admin

Цитат на: rider777 - Петък, 24 Юни, 2016, 20:47:50
Абе мани,, взех лаптоп, портативен скенер ама ми е чудно може ли индианец да сканира и да го прати по скайпа примерно ЧМРто или в мейла,,,,,  абе  тегаво е ,,,,,,,,,,,,,,,

С този отвратителен каруцарски език рискуваш да не си намериш шофьор до 2032 година.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Рисковете са премерени,,,,,,,,, рискувам много ако взема индианец и загубата ми е гарантирана,,,, от това, че не наемам индианци единствено печеля,,,,,,   Ши требе дъ одя нъ ороци пу летуратурин език зъ дъ съ изкурени мойо каруцарски речник,,,,,,,,,,

цецодебел

http://www.history-simulations.net/picts/2014mar17-2.png
Цитат на: rider777 - Събота, 25 Юни, 2016, 06:02:28
Рисковете са премерени,,,,,,,,, рискувам много ако взема индианец и загубата ми е гарантирана,,,, от това, че не наемам индианци единствено печеля,,,,,,   Ши требе дъ одя нъ ороци пу летуратурин език зъ дъ съ изкурени мойо каруцарски речник,,,,,,,,,,
;D ;D ;D

цецодебел