• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ограничения на скоростта при движение по пътищата на Европа

Започната от g_dandy, Вторник, 14 Юни, 2011, 13:07:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SOLAR

Във Франция по национал от клас N - 80 km/h. за товарни автомобили.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR

admin

Цитат на: g_dandy - Събота, 18 Юни, 2011, 23:06:02
Точно това имах предвид - как се чувствате вие като водачи на камиони,когато пред вас пъпли някой със 78 км/ч,а вие не можете да го изпреварите.

Нищо не можеш да направиш. Например от Бренеро почти до Верона е забранено денонощно изпреварването от товарни автомобили. И като започне някой да спуска с 60 км/ч и запушва цялото движение. А все пак трафика там е доста голям.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Trucker_Boy

Да се ограничи максималната скорост на всички камиони до 80 км/ч на всички пътища в ЕС, включително и автомагистралите, е една от основните препоръки, изработени по време на тридневната консултативна среща в Германия на европейските експерти по пътно движение. Предложенията имат характер на законодателна инициатива и ще бъдат предадени в парламента на обединена Европа.
Експертите са се обединили и около идеята за създаване на единна база данни за всички ПТП с фатални последствия, за по-доброто изучаване на обстоятелствата и причините, които са ги предизвикали. Специалистите призоваха автопроизводителите и техните доставчици последователно да намаляват цените на активните и пасивни средства за безопасност, за по-бързото им и по-широко разпространение.
През миналата година само по пътищата на Германия в ПТП са загинали 4000 човека, а там целта е тази цифра да бъде намалена с поне 40%.

Източник: www.auto-press.net
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

МИНКО ИЛЧЕВ

В тези страни съм виждал табели, с скоростните ограничения за камиони, на границата:

Унгария, Сърбия, Чехия, Словакия, Полша.
Магистрали  80 км/ч.
Национални и автомобилни, пътища 70 км/ч.
Населено 50 км/ч. (Полша от 23,00 до 5,00, 60км/ч)
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

g_dandy

А у нас как е,имам предвид за камиони с ремаркета и полуремаркета?

admin

Цитат на: g_dandy - Неделя, 19 Юни, 2011, 12:45:08
А у нас как е,имам предвид за камиони с ремаркета и полуремаркета?

У нас допустимите скорости за такива превозни средства са следните:

1. 20 км/ч в обозначена жилищна зона
2. 50 км/ч в останалата част на населеното място
3. 70 км/ч извън населени места
4. 100 км/ч на автомагистрала

g_dandy

За това,последното,не съм много сигурен!Някъде бях срещал,че за камиони с ремаркета ограничението на магистрала е 80.

admin

Няма такова нещо. Прочети какво пише в член 21 в Закона за движение по пътищата. Друг е въпроса, че тези 100 км/ч са ограничени на 90 км/ч от скоростоограничителя.

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345

antoniyu

Аз знам това:
Германия,Австрия,Франция,Испания,Дания,Швеция,Португалия-80км/ч +10% за изпреварване,но се кара навсякъде без проблем с 90км/ч.По национали 70км/ч но се кара с 80км/ч без никакви проблеми.
Сърбия,Хърватска,Словения,Италия,Унгария-80км/ч+5% за изпреварване аз карам 85км/ч(преди месец ме глобиха в Словения 50 евро затова,че в Сърбия съм карал с 90км/ч).
В Великобритания е 60 мили(95км/ч).
За всички които се нервират когато някои кара бавно ще споделя,че е най-трудно да се научиш да караш бавно,не е приятно но понякога и на теб може да ти се случи да караш бавно.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Много пъти съм се чудил как могат да те глобят в една държава заради нарушение, което си извършил в друга?

antoniyu

Цитат на: admin - Вторник, 21 Юни, 2011, 13:29:07
Много пъти съм се чудил как могат да те глобят в една държава заради нарушение, което си извършил в друга?
Аз също допреди този случай не вярвах на колегите които ми казваха за това но се случи и с мен.
Получих адрес за товарене лек ден и спокоен.Тръгвам.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

комбайнер

За Турция какви са ограниченията? На национал до 80 км/час минават, ама зорлем - така съм чул от наши изселници. На мен за малко над 80 км/час и то за 1 минута ми взеха 130 лв.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Boroman21

80км/ч е нормална скорост тези 6-9км/ч от горе няма да скъсят времето с 1-2часа , но спирачния път ще го скъсят с доста метри.Според мен скоростта в населени райони е голяма 50км/ч си е доста за 40+ тона автомобил.

loshdancho

Да разбира се , но това са максимално разрешените скорости. Не са забранени по-ниски! :D
А кой те кара да караш с тях....

loshdancho