• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ограничения на скоростта при движение по пътищата на Европа

Започната от g_dandy, Вторник, 14 Юни, 2011, 13:07:09

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Roshko

Цитат на: DeDo Vi - Събота, 28 Април, 2012, 20:29:43
Така е, то и затова повече жертви сме дали по Цариградско шосе отколкото през войната. За мен това е недопустимо в населено място да има скоростна магистрала която не е обезопасена. Но на управниците не им пука че гинат хора, важното е да има сензация за медиите. То и в Европейските градове има скоростни магистрали които минават през градовете, Париж, Берлин, Лондон и много други. Но там пешоходец няма как да припари.

Чеки ся, недопустимо ли е /щом го има по цел свет/, или ние сме за трепане, че нарушаваме законите? Следиш ли ми мисълта? Последно?  ::)

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

DeDo Vi

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 29 Април, 2012, 14:32:11
Чеки ся, недопустимо ли е /щом го има по цел свет/, или ние сме за трепане, че нарушаваме законите? Следиш ли ми мисълта? Последно?  ::)
Да има го но е направено както трябва. А ние че сме за трепане, за трепане сме.

admin

Цитат на: bad_kras - Неделя, 29 Април, 2012, 14:38:38
http://www.man-truckers-world.co.uk/en/CURRENT/Service/Speed_limits_in_Europe_.jsp

На заинтересованите в помощ!  ;)

И какво излиза сега? Че в повечето държави ограничението на магистрала си е 80 км/ч и всяко превишаване може да бъде санкционирано.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bad_kras

Цитат на: admin - Неделя, 29 Април, 2012, 23:54:18
И какво излиза сега? Че в повечето държави ограничението на магистрала си е 80 км/ч и всяко превишаване може да бъде санкционирано.
Ами те хората са го написали , а за да го публикуват в такъв сайт , предполагам че са направили доста обстойно проучване! Те това е , кой как желае , така да си вози , но после оправданията са винаги налице!  ;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: bad_kras - Неделя, 29 Април, 2012, 14:38:38
http://www.man-truckers-world.co.uk/en/CURRENT/Service/Speed_limits_in_Europe_.jsp

На заинтересованите в помощ!  ;)

Най-после нещо точно. Излиза че, 90 км/ч или повече е разрешено само в: Русия, Франция, Испания, Португалия (май само прицепи), Великобритания, България, Румъния (там почти има магистрали, само дето целите са, със забрана за изпреварване) и Бенелюкс. В Бенелюкс, най-вече Холандия, рядко съм забелязал повече от 80-85 км/ч, да се движат и аз избягвам повече от 85. А, Австрия, след като има знаци 80 км/ч от 22,00 - 5,00, в другото време колко е, като ограничението е 80 км/ч.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Don_Bazilio

Хайде и аз да помогна малко: Прикачения файл е готов за печат. Обърнете внимание за Полша - разрешената скорост в жилищните квартали за ТИР е 20 км/ч., а за промишлените зони на населените места - 50 км/ч.

bad_kras

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 30 Април, 2012, 12:23:25
    Най-после нещо точно. Излиза че, 90 км/ч или повече е разрешено само в: Русия, Франция, Испания, Португалия (май само прицепи), Великобритания, България, Румъния (там почти има магистрали, само дето целите са, със забрана за изпреварване) и Бенелюкс. В Бенелюкс, най-вече Холандия, рядко съм забелязал повече от 80-85 км/ч, да се движат и аз избягвам повече от 85. А, Австрия, след като има знаци 80 км/ч от 22,00 - 5,00, в другото време колко е, като ограничението е 80 км/ч.
Аз не мисля че , някъде ще получиш по подробен отговор от това!  Много ясно е написано и предполагам за да го публикуват в този сайт , са направили доста обстойно проучване. Така че , общо взето това е по закон!  Всички други приказки относно това кой и как може да кара - си е за лична сметка!  Знаем че , по принцип в много държави не се кара точно по тази таблица с тези изисквания - но пак казвам , това е: "определено за съответните държави" и всеки си отговаря за последствията ако ги наруши и глобят!  ;)
ПП:  В Австрия от 22:00 до 05:00 знаците на много места са 60 км/ч!!!!

ИванТ

И bad_kras, и Don_Bazilio имат положителни оценки от моя страна, за публикуването на информацията и систематизирането и във файл, удобен за използване и печат.
Към информацията да добавя и особените ограничения на скоростта при превоз на опасни товари в България:
Населено място: 40 км/ч
Извън населено място: 50 км/ч
Автомагистрала: 70 км/ч
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

DeDo Vi

Така, всички сте ми умници, само цитирате закони и правилници.
Но като се качите на волана, нема по големи бързаци от вас, карате като побеснели.
Аре с ръка на сърцето си кажете никога ли не сте карали с превишена скорост?
Извъдихте се философи много.
Моят апел към вас всички е.... Когато влезете в населено място наистина да карате с 50км/ч.
Аз лично компромис с това не правя, абсолютно винаги в населено място карам с 40км/ч. Не ме интересува колко е разрешена може и 100 да е разрешена, има ли достъп на пешоходец до платното, 40км/ч. това е закон при мен.

loshdancho

Нещо пак се правиш на недостижим...
Да те цитирам:
ЦитатТака, сега и аз че ви спамнем.
Преди като бачках у Вилито Бетц, и аз си пусках на Траянови Врата колкото може да отмота Актроса. Точно там където е сниман клипа е и моя личен рекорд 140км/ч. точно със същия камион, а нищо чудно и мен да си снимал.
И защо е тази омраза към шофьорите на Вилли Бетц, какво като те е изпреварил, ако тръгна да снимам всички които ме изпреварват, ще напълня Нет-а с клипове.
И изобщо като карах във Вили Бетц много рядко някой да ме изпревари в пускане на наклон. И изобщо карах като луд и не се съобразявах с никой, и камиона не жалех. Сега си имам мой си камион и много рядко вдигам над 80км/ч. с него.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

bad_kras

Цитат на: DeDo Vi - Понеделник, 30 Април, 2012, 17:55:50
Така, всички сте ми умници, само цитирате закони и правилници.
Но като се качите на волана, нема по големи бързаци от вас, карате като побеснели.
Аре с ръка на сърцето си кажете никога ли не сте карали с превишена скорост?
Извъдихте се философи много.
Моят апел към вас всички е.... Когато влезете в населено място наистина да карате с 50км/ч.
Аз лично компромис с това не правя, абсолютно винаги в населено място карам с 40км/ч. Не ме интересува колко е разрешена може и 100 да е разрешена, има ли достъп на пешоходец до платното, 40км/ч. това е закон при мен.

Ей Дедко ненадминат си , да знаеш!!!
Колеги искат инфо - ние помагаме!!!   

ПП:       С това ".....има ли достъп на пешоходец до платното, 40км/ч. това е закон при мен."... да те питам, ти  колко време караш Румъния?    ;)

DeDo Vi

Цитат на: bad_kras - Понеделник, 30 Април, 2012, 20:10:48Ей Дедко ненадминат си , да знаеш!!!
Колеги искат инфо - ние помагаме!!!  

ПП:       С това ".....има ли достъп на пешоходец до платното, 40км/ч. това е закон при мен."... да те питам, ти  колко време караш Румъния?    ;)

Баце, не ме питай за Румъния, цел живот я карам. Айде не ме карай са да качвам едни снимки, които съм правил в Румъния.

admin

Ето как е обозначено ограничението на скоростта на влизане в Австрия при Зубен.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Богаташи колико парче ламарина са турнали за туй табелче.

Абре некой,че си признае ли за згазенио  райграс или да разследвам?

Бриги Магнито