• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос към СБТР

Започната от цецодебел, Събота, 10 Септември, 2016, 10:31:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

briko

Професионална компетентност, та идеята на този курс е да задълбочи и след 5 години да опресни шофьорските умения. Методиката за провеждането на обучението е теоретична и практическа. Пример: всички фирми одобрени да провеждат курсове по Проф. к-ст. трябва да разполагат / или да наемат/ полигон на който може да се симулират най-различни опасни условия по време на шофиране и  от там да повишават подготовката на проф. водачи. Самата идея за въвеждането на това обучение и то в толкова голям мащаб/ фактически това е още едни курс/ е наложено от ЕС и е така за повечето бивши соц. държави, понеже курсовете са придобиване на категории при нас са много елементарни и се провеждат по много стара методика. В момента не те учат да караш както трябва, а как да си вземеш изпита, естествено не твърдя, че е така в всички учебни центрове. Има ли някой тук, който да е изкарал този курс, както е реда с учене и практическа подготовка ? ???

briko

briko

Има ли някакъв резултат в борбата против
психотестовете? Да помагаме с каквото можем :)

briko

цецодебел

Къв резултат ...Сите са на тема избори >:( дреме им за шофера
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Бриги Магнито

За да има резултат,трябва дела.
Министерство на транспорта е близо до паметника Левски,грабвайте знамената и да вървим

Ал.Стамболийски

Да отговоря на колегите до ден днешен резултат никакъв. На направените от нас искания за промяна на начина на провеждане и начина на контрол на психотестовете не получихме отговор, затова сега освен че ще подновим исканията си, ще им дадем и медийна гласност за да не ни оставят в пространството просто да си чакаме.

micyri

Цитат на: Ал.Стамболийски - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 12:34:24
Да отговоря на колегите до ден днешен резултат никакъв. На направените от нас искания за промяна на начина на провеждане и начина на контрол на психотестовете не получихме отговор, затова сега освен че ще подновим исканията си, ще им дадем и медийна гласност за да не ни оставят в пространството просто да си чакаме.
Колега,понеже пишеш в мн.ч. ,не разбрах кой сте ?
По въпроса за психото и колегата briko действа усилено,нека да обединим усилия в борбата ,както се казва.

briko

Подписа на колегата/те е СБТР,  сигурно става въпрос за съюза. Като получа отговор от КЗД и ако той случайно гласи, че има дискриминация ще търся помощ и от тях за бъдещите действие. Линк към темата за да може колегата пречете за последните събития http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=315.150

Ал.Стамболийски

Цитат на: micyri - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 12:51:32
Колега,понеже пишеш в мн.ч. ,не разбрах кой сте ?
По въпроса за психото и колегата briko действа усилено,нека да обединим усилия в борбата ,както се казва.

Колега аз съм зам. председател на Съюза на българските транспортни работници. Предимно пиша от името на съюза и затова е в множествено число. Ние не се занимаваме с КЗД но пък изискахме официална информация от межд. организация ИРУ за тези психо тестове и сега чакаме да получим отговор. Към момента подготвям общ проект за уеднаквяване на условията за придобиване карти на водача и карта за компетентност и за отпадане на психото за сметка на налагане на задължителни здравни прегледи.

micyri

Цитат на: Ал.Стамболийски - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:20:51
Колега аз съм зам. председател на Съюза на българските транспортни работници. Предимно пиша от името на съюза и затова е в множествено число. Ние не се занимаваме с КЗД но пък изискахме официална информация от межд. организация ИРУ за тези психо тестове и сега чакаме да получим отговор. Към момента подготвям общ проект за уеднаквяване на условията за придобиване карти на водача и карта за компетентност и за отпадане на психото за сметка на налагане на задължителни здравни прегледи.
Здравей Сашо,просто от доста време не се беше появявал и съм те забравил. ;)
Нека да вземем нещата по-сериозно и да приключим с рекета и дискриминацията на БГ шофьор.
Може те ли да окажете някаква помощ на колегата briko? Все пак вие сте организация,която би трябвало да стои зад нас и да се бори с нас.

briko

:) Какво съвпадение и аз се боря за същото, но чрез КЗД. Поздравявам Ви!

Ал.Стамболийски

Разбира се винаги сме насреща за помощ, само кажете с какво. На колегата briko адмирации за писмото до КЗД преди малко го прочетох и е на високо ново. Ако имаш нужда от каквато и да било помощ телефона ми е публичен 0877 500 723. Може да помагаме по всякакви теми.

micyri не съм се появявал защото пиша и един друг проект за промени по НКПД и КИД според новите антидъмпингови закони в Европа и не ми остава много свободно време.

micyri

Този път дайте да изпипаме нещата и да се свърши с тия глупости.
Благодаря ти Сашо за евентуалната помощ!

briko

:D Благодаря за подкрепата! Само да дойде отговора от КЗД и ще се чуем.
п.с. крайния вариант на писмото е доста по обоснован и коректно написан, защото ми помогна служителката в приемната на КЗД, която беше доста учудена за парадокса в който се намираме, след като и го обясних естествено.

Ал.Стамболийски

След като получиш отговора от КЗД звънни и заедно ще направим обосновано искане към Министерски Съвет за отпадане на наредба 36 на МТИТС и ведно с това за преминаването на психо теста към задължителен медицински преглед на водача, което да е задължение на работодателя.

briko

briko