• Welcome to Форум на българските шофьори.

Най-добрият камион

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 01:03:00

« назад - напред »

0 Потребители и 27 гости преглеждат тази тема.

Кой произвежда най-добрите камиони според Вас?

Mercedes-Benz
56 (16.8%)
MAN
58 (17.4%)
DAF
19 (5.7%)
Iveco
8 (2.4%)
Volvo
89 (26.6%)
Scania
97 (29%)
Renault
6 (1.8%)
Друг производител
1 (0.3%)

Общ брой гласове: 328

loshdancho

Цитат на: ДеДо Ви - Събота, 16 Юли, 2011, 01:33:57
Братле, добре си представил характеристиките на повечето модели камиони. Но Целта на темата е да си кажеш честно и пристрастно кой камион ти харесва на теб. Защото безпристрастна класация няма. И ми е чудно как не те домързя да изпишеш цял роман за да ни кажеш неща които можем да прочетем почти в всички списания за камиони. Което ме навежда на мисълта, че си преписвал от някъде, а не си ги карал всичките (А може и да си, де да знам)
А ето и моето мнение по темата (Най-добрия камион).
НАЙ-ДОБРИЯ КАМИОН Е НОВИЯТ КАМИОН. Няма да забравя как се изкефих (Сравнимо е с оргазъм) навремето когато след години каране и лежане под най-старите камиони в ДАП-а се качих на НОВ камион (Мерцедес).
НАЙ-ДОБРИЯ КАМИОН Е ТОЗИ КОЙТО ТИ ДОКАРВА НАЙ-ДОБРИ ДОХОДИ. Защото в крайна сметка нали за това ги караме тези камиони, за пари.
ОПА е каква стана тя, май си противореча а.  

Казаното по този начин звучи като комплимент.Защото е добито от личен опит   можеш да направиш справка http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=299.0.Ако си забелязал липсва един голям производител РЕНО но не съм имал честа да го изпитам сам.

Причина за редакция: Коригиран цитат!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 14:47:33
Казаното по този начин звучи като комплимент.Защото е добито от личен опит   можеш да направиш справка http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=299.0.Ако си забелязал липсва един голям производител РЕНО но не съм имал честа да го изпитам сам.

Да комплимент е, а колкото до Рено-то аз съм карал, и не съм очарован хич даже. Според мен Рено води класацията за най скапан камион.

Причина за редакция: Коригиран цитат!

DeDo Vi

ivopifeca

От тези които сам карал-VOLVO и DAF,SCANIA карам в момента-124L-Много добър камион,но на мен ми е тесен-макар ,че е най-голямата кабина.Единствено височина на кабината има,аз съм 193см висок...е не може при превключване на скоростите да трябва да си местя десния крак на ляво,особено при задна или четвърта!Да трябва да вдигам долния креват преди да започна да карам,за да може седалката ми да е по назад-в Швеция няма ли дангалаци?Апа за долния креват да не говориме >:(- спане само на горния,той поне си е широк.Иначе,като камион е супер,само кабината-комфорта :) IVECO-CURSOR EUROSTAR-голямата кабина-евала,сащо ми харесва ,като камион,мое лично мнение,защото е широк и с готини легла-беше камион с двуосно лафетно ремарке.Но VOLVO и DAF-най ми допадат,поздрави :)

Причина за редакция: Пиши малко по-грамотно
                                                Добре дошъл в форума колега.

georgi87

За мене номер 1 е МАН и веднага след него МЕРЦЕДЕС с големите кабини,по възможност моторите да са V8 с механична скоростна кутия и всякакви други екстри

старото агри

....Да сте живи и здрави ..ама най-много споменени от,,кабинна топлина,,имам от всички форми на М.Б.;;от 1632 та до EVRO-5 SPASE KAB  на МЕРЦЕДЕС!!!! Благодаря му!!!!

georgi87

Та ти друга марка камион не си карал .

kazanlievi

По принцип за мен Сканията е кралицата на пътя на мен кабината ми пасва идеално камион.Номер 1 Даф е уникален камион също голям интериор удобни легла събираш си багажа спокойно.Ман не мога никакво мнение да изкажа харесва ми просторна голяма кабина ми изглежда отвън ама Волво ме дразни за това че е скосена кабината горе малко тясна става като се изправиш от баща си знам Волвото за сам човек е хубаво ама за 2-ка е сложно.Мерцедес няма да коментирам тука някакви стари Соматаджии пишат с голямо самочувствие само ще им дам една контра, че мерцедеса е тапициран трактор това е ! Рендетата Магнумите са добри камиони само дето са качваш като във влак. :D Общо взето в момента няма лоши камиони всички марки се конкурират и долу-горе изравняват условията в кабината.Лош камион няма има мърляви шофьори и лоша сервизна поддръжка. :)

Причина за редакция : Правопис!

LKW

Стрували ми се ,аз ли нещо бъркам ,нещо май неподготвен се изказваш.А и друго ми е интересно в една друга тема пак се изказваш така ,някой бил карал като турчин.За кой имаш предвид?Също така защо мислиш , че Mercedes Actros e лош камион(искам смислен отговор ,а не баща ми казва така ,чича ми казва така)

Аз не съм админ, модератор но забранявам в този форум да пишат деца(могат да пишат само темите и коментарите да са смислени) глупости от сорта , наща Scania това наща Scania онова ,на баща ми на дедо ми на вуйча ми камиона как вървииии. 

Извинявам се за спама.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Lorinser

Ами много се извинявам,ама как ще сравняваш на Дафа кабината с дървената кабина на Актроса. ??? Пък за вървенето да не говорим,в баира мерцедеса направо си умира.Единствения му плюс е икономичността,аз друго не виждам.
Ако трябва да ги редим отзад напред най-кофти камион е волвото после мерцедес после ивеко,рено и т.н.Скания правят най-добрите камиони,после са даф и ман.

bizzart

Цитат на: В.Димитров - Сряда, 14 Декември, 2011, 20:23:12
Ами много се извинявам,ама как ще сравняваш на Дафа кабината с дървената кабина на Актроса. ??? Пък за вървенето да не говорим,в баира мерцедеса направо си умира.Единствения му плюс е икономичността,аз друго не виждам.
Ако трябва да ги редим отзад напред най-кофти камион е волвото после мерцедес после ивеко,рено и т.н.Скания правят най-добрите камиони,после са даф и ман.
Аз не съм на твоето мнение колега Скания Волво Даф Ман и всички останали.

georgi87

Цитат на: LKW - Сряда, 14 Декември, 2011, 19:07:06
Стрували ми се ,аз ли нещо бъркам ,нещо май неподготвен се изказваш.А и друго ми е интересно в една друга тема пак се изказваш така ,някой бил карал като турчин.За кой имаш предвид?Също така защо мислиш , че Mercedes Actros e лош камион(искам смислен отговор ,а не баща ми казва така ,чича ми казва така)

Аз не съм админ, модератор но забранявам в този форум да пишат деца(могат да пишат само темите и коментарите да са смислени) глупости от сорта , наща Scania това наща Scania онова ,на баща ми на дедо ми на вуйча ми камиона как вървииии. 

Извинявам се за спама.

Евала ти много си прав турил съм ти плюс.

admin

А аз се чудя защо по баирите в Германия ме изпреварваха разни Актроси с означение 1850 например, а аз продължавах да се влача с DAF XF 410. Малко несериозно ми се струва обобщението ти за Актросите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Гена

Не съм съгласен колега,особенно,че според теб Актроса е по икономичен от Дафа-верно че не е уточнено на кои модели но Дафчето е един от най икономичните.
Тая година обиколих Скандинавския п-ов като турист,мога да кажа най караното е Волво и Скания-защо ли.

bizzart

Всички камиони са хубави.Всички камиони искарват пари грозни хубави да се въртят км и да има хубави навла.

Гена

Цитат на: bizzart - Сряда, 14 Декември, 2011, 20:54:19
Всички камиони са хубави.Всички камиони искарват пари грозни хубави да се въртят км и да има хубави навла.
Особенно когато са нови и имат подсигурена и платена работа :)

Гена