• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

LKW

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 15 Декември, 2016, 03:20:50
Как от дясно не го загрявам , я кажи по за тъпи кат мене ;)

Изпратено от моят HUAWEI M2-801L с помощта на Tapatalk

Човеко сака да те прави дженталмент .Имали пара на острово , че яз съм временно пребиваващ???????????????????????????????
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

rider777

Аз пък си помислих да ставаме Доктори или Адвокати ,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

loshdancho

Я ви един цитат от регламентО., Да ви видиМ как Че го изкоментирате.
Закона си го има от Пантивек, ам , че не се контролира си е въпрос на време.
Е на и времето дойде.

8. По желание на водача дневните почивки и намалените седмични почивки извън
базата могат да бъдат ползвани в превозното средство, доколкото то разполага с
подходящи условия за спане за всеки водач и превозното средство е неподвижно.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Boroman21

Няма го черно на бяло текста забраняващ усвояването на нормална седмична почивка извън автомобила.
След като го няма дефинирано как да се спазва дадено нещо , такъв текст пада в съда много лесно.

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 15 Декември, 2016, 19:52:13Айде де.
След като е упоменато изрично, че може да се приложи само за намалените седмични и дневни почивки...
Това автоматично изключва нормалните седмични почивки....

Ако беше така нямаше да се налагат законодателни промени в Германия , Франция или Белгия за да въведат това след като вече съществува. Просто щеше да издадат наредба да се спазва съответния член . Тоест вече конкретизират и правят члена недвусмислен.

Пп. ЕШК също така наскоро ме открехна че в Германия  през нощта трябва да се кара макс 3часа и после пауза 1 час после продължаваш. Ако имате някакво инфо или сте запознати също може да коментирате.

loshdancho

Айде де.
След като е упоменато изрично, че може да се приложи само за намалените седмични и дневни почивки...
Това автоматично изключва нормалните седмични почивки....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

micyri

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 15 Декември, 2016, 19:48:16
Няма го черно на бяло текста забраняващ усвояването на нормална седмична почивка извън автомобила.
След като го няма дефинирано как да се спазва дадено нещо , такъв текст пада в съда много лесно.

Ако беше така нямаше да се налагат законодателни промени в Германия , Франция или Белгия за да въведат това след като вече съществува. Просто щеше да издадат наредба да се спазва съответния член . Тоест вече конкретизират и правят члена недвусмислен.

Пп. ЕШК също така наскоро ме открехна че в Германия  през нощта трябва да се кара макс 3часа и после пауза 1 час после продължаваш. Ако имате някакво инфо или сте запознати също може да коментирате.
Абсолютно правилно!
Работата през нощта за шофьори не може да бъде повече от 10 ч.

kron

Ако в периода от 22часа до 6 часа имаме повече от 4 часа работа(каране) то тази работа се води нощен труд и работния ден не може да надвишава 10 часа,не каране 10 часа а работен ден 10 часа.

Milen

Цитат на: kron - Петък, 16 Декември, 2016, 06:32:53
Ако в периода от 22часа до 6 часа имаме повече от 4 часа работа(каране) то тази работа се води нощен труд и работния ден не може да надвишава 10 часа,не каране 10 часа а работен ден 10 часа.

Във кой член или алинея е описано това?

micyri

Цитат на: Milen - Петък, 16 Декември, 2016, 11:06:11
Във кой член или алинея е описано това?
Естествено ,че ви е смешно ,но немските фирми с немски шофьори си го спазват .
Ще потърся и ще го постна.

Boogeyman

Здравейте,  гУспода Уфицери! Чета исе чудя, що аджеба сме толкова ,,пречещи" по Еуропатаааа?  Че става дума за дискриминация спрямо тертипа ,,многомесечно" каране е ясно, ма що? Чуха се икономически ,,обосновани" мнения признания че сме в центъра на организацията на тъй наречените свадби по паркингите с пиенето боя и музиките.....
   Ма никой не си призна ,,ми ние сме виновни бе мамка му и....." щот ние карахме до преди 2-3-4 години като луди на магнити и до преди още 2-3 хвърляхме дискове и го имахме за Големооо Геройство и тоз заспал оня умрял в кабината кът пес.... И хоп не щат ниииии, ма не требваме им и ще отсеят плявата от зърното со блакце со китек или со повечко китек но ще ни КУЛТИВИРАТ и ако си мислим че ще им найдем цаката ГРИДААААА. Иначе занаята определено няма да е същия, то кое ли е вече същото де.
Инак и аз не съм много съгласен с белия чаршаф, поне докато не направят идеята осъществима, демек поркинг с реална охрана и читави помещения за сън не преносими контейнери например.....
Ако не можеш да си добър пример, бъди ужасно предупреждение....

Bforest12

И какво стана в крайна сметка?  Не намирам информация дали е прието, а уж гласуването трябваше да бъде вчера 26.01
Някой запознат?

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Chefo(SCANIA)

Нищо не са приели  :) По измислени сайтове може да пише всичко, но официално няма такива неща

emka87

как ще стане туй в една стая примерно да сме с комшу като изкара килима сабалян и васил... по-добре да си спа у кабината.

SEMPER

Емка, че ти кажем един виц, да видиш че може.

Един байчо миньор отишъл на доктор, че много го сърбяла оная работа.
Доктора рекъл да му я погледне,и да сложи диагноза, обаче кво да види - под кожичката нещо бяло ....

- Кво е туй бе човек ?

- Ааа, тва ми е дъвката. то долу в мината прахоляк и мизерия навсякъде, и само там мога да я прибера на чисто.

Доктора погледнал още малко, и се зачудил още повече ...

-Ма то тук май има още една дъвка ?

- Е има, на колегата Ахмед е, той няма къде да я прибере на чисто място.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER