• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разход по Фротком...

Започната от Бриги Магнито, Сряда, 08 Февруари, 2017, 19:22:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Четем у една тема за една Скания,колко горела.
И глеам Райдеро мъца,че по Фротком било тъй,ма иначе било онуй.
И понеже ал абер си неам от Фротком се чудим как се лови разход по Фротком.
Са верно он покаа там некви литри че уж съм изгорил,ма Фротком е система базирана на процентното съдържание на мазут у резервоарите или с други думи се предполага,че 10% от резервоар с вместимост от примерно 700литра са 70 кила .
Я лично не верим да отчита реален разход прословутият Фротком от личен опит.
Тъй че ,че се яви ли някой онбашия и даде светлина колко точно па смета разхода Фроткомо?

Бриги Магнито

imter

Нека бате Иво ни обясни,аз карам камион без компютър и не мога да го следя в реално време :D :D :D.

imter

Бриги Магнито

Бате Иво е зает с живите данни и показания на екранно на Правецо ,па е и сърдит.

Ма Скания,която има два резервоара и която взима информация от единият ми стана чудно как баш и ловат на 100% разхода по Фротком,като имам опасения,че нощно време прословутият Фротком не отчита и разхода на печката,а евентуално ако отчете нещо ще е на сутринта при даден контакт.

Joro Stoqnow

Mнооо лесно Бриги , вижда колко е изгорил по компа, гледа колко ще зареди и сверява ..... между другото отчита и разхода на печката  ;)

Бриги Магнито

Баце по кой комп гледа ,предполагам по този който е у тех оти по тоя на камионУ не гледа?
И второто ми питане е,как вижда кво е изгорила печката,като системата му показва само де му е дръгела?
Тва къде е заредил е разковничето оти единио резервоар де дава данните мое е да фул,а другио не баш или обратното.
Повярвай ми имал съм  разговори с онбашии,че им нема акъло оти мноо добре знам какво съм правил и от всеки онбашия понаучим кво показва и га ко показва.
Тва де им светка де си ,де си минал и колко мазут е духнал дръгело е точно около истината ама не баш.
Тъй че лично за мен Фроткома дава приблизително точни данни,но при положение че е тариран добре иначе показва числа нищо повече

Joro Stoqnow

Бриги , така е ,на втория резервоар няма нищо което да покаже на какво ниво е , но когато ги напълниш знаеш че са пълни  ;D
Сега ,системата не е баш идеална но за 10000км ще ти даде отклонение 40-50 литра за които не мисля че трябва изобщо да се занимаваме

Бриги Магнито

Проблема Баце е че разни онбашии са си повервали че системата е 100% точна и зафатат дискусии на тема ,,шофера ме краде" и си верват.
Те тва ме дразни оти съм го играл тоя филм тамън 3-4пъти до са.
Е го и РайдерУ у темата за Сканията си лафи наизуст.
Той на навигацията си нема вера,ма у ФроткомО се кълне.

Joro Stoqnow

РайдерУ като гледам какво е писал за 10000км има разлика около 700литра което си е силно притеснително вече .... но той си знае най добре .... другия вариант е да я покара малко и да види аджеба от къде идва тази голяма разлика.

Amateur

Райдъра има доверие и на бензиностанцията . Само на шофьорите си няма доверие, ама след перипетиите с бай Милчо не се учудвам .
Работата отива към използване на СРС-та (скрити камери и микрофони) в камиона .  ;D
Абсолютен индианец

admin

Цитат на: Amateur - Четвъртък, 09 Февруари, 2017, 14:17:23
Райдъра има доверие и на бензиностанцията . Само на шофьорите си няма доверие, ама след перипетиите с бай Милчо не се учудвам .
Работата отива към използване на СРС-та (скрити камери и микрофони) в камиона .  ;D

Бай Милчо?  ::)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Четвъртък, 09 Февруари, 2017, 23:38:02
Бай Милчо
Аматьорче,тва да не е човецо де сцепи РайдерУ от маневри?

Amateur

Цитат на: Бриги Магнито - Петък, 10 Февруари, 2017, 08:57:18
Аматьорче,тва да не е човецо де сцепи РайдерУ от маневри?
Не знам дали го е сцепил от маневри ама си е "заработил" допълнителен бонус от Райдъра .
Даже имаше и клипче посветено на Милчо в Youtube .

Цитат на: rider777 - Събота, 26 Ноември, 2016, 06:11:57
Комуто е смешно да се смее,,,,,, чак вчера разбрах, че този уникален тъпанар Милчо Лазаров Додов е сменил и чисто новите батерии на Магнума, които бях сложил Август месец с някакви две различни и стари и вчера се наложи във Франция да купувам нови ,,,,, когато разбрах, че е разбил и махнал цедката на левия резервоар и видях на компютъра, че липсват над 200 литра нафта ми се кълнеше с думите " Да ми Умре детето ако аз съм го направил" а вчера разбрах, че той нямал деца, яд ме е , че сина ми го взе от Зеебрюге и го е закарал до Пазарджик и му е дал и още допълнително 1300€ защото този измамник през цялото време му е ревал, че трябвало да го оперират. Снощи ми се обади и бивш работодател на този тъпанар, който го издирва от 2007 година и предлага 1000€ на този, който успее да му го доведе и много ме е яд, че не му го закарах за да избия поне част от щетите, които ми е нанесъл, освен него го издирват и съдия изпълнител и още няколко работодателя ама късно разбрах що за уникален тъпанар съм взел на работа  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ама какво ли пиша,,, гледам, че на тъпанарите им е смешно ,,,,,,,,,,,,,

Абсолютен индианец

Бриги Магнито

Аааа бай Милчо,че се окае разбивач на българскийо предприемач

Бриги Магнито