• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за трафик контрол на Garmin?

Започната от minkov89, Неделя, 03 Декември, 2017, 17:16:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

minkov89

Здравейте, искам да си взема нов Гармин за колата. Фен съм на марката от 10-на години и искам да сменя сегашния с нов модел. Насочил съм се към LMT моделите - Lifetime Maps and Traffic. Въпросът е как работи въпросната трафик функция? Знам че има вграден радио приемник (аз живея в Германия и доколкото знам тук постоянно има информация на определени вълни), та въпросът е как бачка тая функция - приема инфото и оптимизира маршрута спрямо трафика или? Така да речем работи google maps на смартфона, но той ползва интернет. Интересува ме като му задам маршрут, дали Гармина ще провери за трафик и ще ми даде  най-бързия маршрут, съобразен с трафика? И също дали по време на шофиране, ако получи инфо за тафик по маршрута, ще преизчисли?
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.

minkov89

Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.

latzi

Взимай смело. Върши работа!
При задаване на крайна цел той започва да изчислява маршрута като има опция и за алтернативни. Повреме надвижение ако приеме информация, че по пътя има забавяне ти я показва на екрана и евентуално в зависимост от забавянето може да ти предложи обходен път.
През радиотрансмитера е по-добре от колкото през интернет да приемаш трафик информацията.
Челно с 70!

latzi

Челно с 70!

VidinDAF

Цитат на: latzi - Неделя, 03 Декември, 2017, 17:33:40
Взимай смело. Върши работа!
При задаване на крайна цел той започва да изчислява маршрута като има опция и за алтернативни. Повреме надвижение ако приеме информация, че по пътя има забавяне ти я показва на екрана и евентуално в зависимост от забавянето може да ти предложи обходен път.
През радиотрансмитера е по-добре от колкото през интернет да приемаш трафик информацията.

За да ти ги показва забавянията има едно малко кабелче, което се мушка в зарядното на навигацията, което усилва GPS сигнала и вече ще ти показва трафика, то върви с едни малки лепки за предното стъкло, но можеш да го сложиш и на сеника, пак хваща.
Път време няма!

SEMPER

По принцип помага, обаче винаги имай едно наум - информацията винаги е леко забавена. Същото е, ако слушаш местното радио - пак казват със забавяне.

Не вярвай сляпо, тъй като може да тръгнеш по обходен маршрут, а щау-то вече да е приключило.

Другото куцо е, че навигациите предлагат на всички един и същи обход, и в резултат на това - щауто от аутобана се пренася на някой съседен междуселски път.

Ползвай си предимно главата, а сведенията от навигацията ги взимай само за сведение.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

minkov89

Аз имам Nuvi 42 и съм се насочил пак към същата серия, защото съм доволен, а пък и тази последната Drive серия ми идва прекалено информативна, сигнализирала за еднопосочни улици, за жилищни зони, за 100 неща. Ще търся малко по-голяма само да е от сегашната - около 5 инча и задължително с опция Trip Planner. Някой знае ли колко точки могат да се добавят към един маршрут?

minkov89