• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колко е заплащането на километър/ден/час, при некадърните, кадърните и "великите"?

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Четвъртък, 11 Август, 2022, 11:14:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

По-малко от 24 часа е новина по-долу. Снощи не успях да я споделя и има не малка вероятност, вече да е на нова работа.

ЦитатАнонимен член  Надеждата е несигурна ,,, бъди уверен и ще намериш !!! Аз цяло Лято тук им се предлагах за по 125€ и пак се правеха на велики и наскоро започнах в холандска фирма за по 140€ така, че, който търси- намира.

Оставя работа 340 лв за 11 часа, ама вероятно ще се налага да се къпе почти всеки ден. Оставя работа за 240 лв на ден, беше готов за 100 евро на ден, но получава 140.
    Искате например 125 и идва някой, и предлага за 140. Веднага следва изводът: някой, смята че 100 евро на ден е нормален надник. Затова пуска обява, че се предлага за 85 или 80 или дори 70 евро на ден. Като видят колко е скромен, като Голямо Лайно 777 и ще му предложат 100 евро на ден. Откъде другаде могат да се научат тези хитрости?! А че е скромен това е без съмнение, макар и да подскача все едно са му бръкнали някъде, ако някой се усъмни в уменията му и "милиони'", а може би "милиарди" километра. Явно не съм в сектата: Голямо Лайно = голям шофьор?!

ЦитатЕлате в Норвегия хора има много работа за транспорт супер заплащане и супер заплати по 200 евро на ден не се занимавайте с хора от България

Скромността е порок май? По мои наблюдения, много често известни хора са много скромно и земни. Има изключения, но голямо лайно не прави голям човек ( общо е не нашето Голямо Лайно). Имах един познат имаше обменно бюро в "Студенти град", имаше снимки на известните ни актьори: Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен... Участвал е във филмовите продукции които се правят в България. За тях твърди, че са много скромно. Единствено за Стивън Сегал, каза, че е много надут и ходи винаги с охрана. За последния съм чувал и добри отзиви, та не знам. А нашите "ВЕЛИКИ" шофьори, вероятно са по-известни и талантливи от тези?! Много ми е тъжно, че не са толкова признати, направо ЯКО ми е тъжно.

Канадско-американският актьор, филмов режисьор, филмов продуцент и музикант Киану Чарлз Рийвс, пропуска първите 20 минути от партито, посветено на края на новия му филм ′′ Дъщеря на Бога ′′ в един от клубовете на Ню Йорк.

Той чака търпеливо под дъжда, за да бъде пуснат вътре. Никой не го позна. Собственикът на клуба каза '' Дори не знаех, че Киану стои под дъжда и чака да му бъде отворено - той не каза на никого нищо."
- Пътува с  градски транспорт.
- Той лесно взаимодейства с бездомни хора на улицата и им помага.
- Той е само на 58 години.
- Той сяда в парка и може да яде хотдог, докато седи между обикновени хора.
- След заснемането на една  сцена от  ′′ Матрицата ", той дава на всички каскадьори по един нов мотоциклет - като  признание за уменията им.
- Той отказва  по-голямата част от хонорара, заради  заплатите за  костюми и компютърни работници, които рисуват специални ефекти в  "Матрицата " - решава, че техният дял от участието в бюджета на филма е подценен.
- Той намалява хонорара си във филма ′′ Адвокат на дявола ", за да има достатъчно пари, за да бъде поканен Ал Пачино.
- Почти по едно и също време най-добрият му приятел почива; приятелката му загубва детето си и скоро загива в катастрофа, а сестра му се разболява от левкемия. Киану не се пречупва: той дарява 5 милиона долара на клиниката, която лекува сестра му, отказва да снима (за да бъде с нея) и създава Фондация ′′ Левкемия ", даряваща значителна сума от всеки филмов хонорар.
Можеш да се родиш човек, но важно е да можеш да останеш човек...
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

МИНКО ИЛЧЕВ

👨�✈️ Търсят се 400 водачи за градския транспорт на София

✅ Сигурна и постоянно покачваща се заплата
✅ Пълно социално и здравно осигуряване
✅ 34 дни отпуска

🚋 Присъедини се към семейството на градския транспорт на София още днес!

Видео

Не са уточнили какви търсят - кадърни или всякакви?! Ако намерят само 40 велики, които разбират се вършат работа за 10 всеки и ще попълнят липсите. Чувам, че може леко да се прехвърлят 3 000 лв месечно, ама ако работиш ЯКО, много по-яко отколкото мряхме.

МИНКО ИЛЧЕВ

МИНКО ИЛЧЕВ

Много често напоследък се пускат обяви със заплащане за работен ден. В бленувания Запад има заплащане на час. Последното е чудесно, няма да работиш ефективно, хайде във вкъщи. Във вкъщи не в камиона, колко да е далавера да ти плащат на час или на работен ден? Другият вариант на работен ден е, работа която е за 6 дни да се свърши за 5 и да се плати за 5, работа която е за 5 дни да се свърши за 4 и за толкова да се плати. Има нормални хора, които нямат нищо против да не вземат пари, обаче да са със семейството си. Има доста които са против да са със семейството си, дори да им дават пари. Плащане на ден или на час и да не можеш да се прибереш при близките си е доста коварно за нормален. Има работа днес за 4 часа, дори да си на 30 евро/час и дори да е 5 дни в седмицата - ще са 600 евро и ако ги разделим на 7?! В българското законодателство има, когато си назначен на 8 часа и не могат да ти подсигурят запълване до поне 8 часа, са длъжни да платят за тези 8. Вероятно е и на други места така.

ЦитатСега работя в холандска фирма за по 30€ на час, но ако предложиш по 35€ веднага идвам.

Няма много безсмислени запетаи, ама Голямо смрадливо Лайно е, със или без 777, за тези които не го разпознават. Търсиш 125 евро на календарен ден, ама може и за 100. Та вероятно тези 30 евро на час (бруто предполагам) са повече от 100 и поне 125 евро на календарен ден. Работата дали сменя, ама заплащането доста често. Първо 240 лева на ден, курсове от България. После за 140 евро на ден (не знам кои дни), може да се каже, че са повече от 240 лева на ден и важното е, че няма да си вкъщи дълго време. Сега вече е на 30 евро на час, ама за 35, веднага бяга.

Цитат на: rider777 - Вторник, 24 Май, 2016, 01:04:49Мисури,,, аз отдавна мисля по въпроса, който даде Админа ама не е рентабилно ,,,,,, и е мнооо чупливо,,, инак да си лепнеш един такъв на спойлера си е далавера и да не мислиш докато си в пауза дали Правеца и Мраза няма да стопят батериите ,,,, ама при мен е неприложимо, защото аз всяка нощ влизам на бензиностанциите под тези висящите дето ги слагат да не влизат камиони и макар всеки път да влизам моооого бавно съм счупил един от диодните фарове на тавана,,, а представям си там да има стъклена плоскост,,,,  ще стане на сол още първия месец.

Той така с един  ДАФ в Кокел, дето много нафта давал, беше опитал неуспешно да мине под нисък мост. За мен скоростта не е била достатъчна, вероятно вече знае колко е за да премине. И в момента кара ДАФ ХФ, тази фирма с много пари на час.
    Тоест тази марка го тика за минаване под недостатъчна височина.

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Вторник, 17 Септември, 2024, 13:58:45...Тя е 2562х6254 - колко цифри има полученото число?...

Определение: Естествено число, което има само два делителя, се нарича просто число.
⇒ Делителите на всяко просто число са едно и себе си.

((2)8)2х(54))4=216х516=(2х5)16=1016

Или 10 квинтилона или 10 000 000 000 000 000. Числото е седемнайсет цифри или пък 2 - 0 и 1. Има прости числа, реших да си го запиша, да не го забравя. Всички са го решили и без помощ, дори простите шофьори - има нещо общо.
    Тази задача на снимката затруднявала студенти. Има много отговори минус 3, дълго се чудих как може да се измисли такава простотия (тук няма нужда от прости числа, само прости хора или нещо подобно). Добре е, че един беше обяснил. Не е отговор: -3, 0, 1... Дори калкулатор на всеки телефон, освен тези с фенерче ще го сметне.

МИНКО ИЛЧЕВ

Обява за автовоз, иска се и опит:

ЦитатФирма ******** ООД търси сериозен шофьор на автовоз с категория С+Е и опит за дългосрочна работа на прави курсове България-Испания,Португалия,
пътува се през Гърция.
Заплащане 130 евро на календарен ден след всеки курс !
Правят се средно 2 курса месечно - 24/26 дни!

Изисквания:
- Шофьорска книжка кат. С+Е
- Карта за квалификация на водача и удостоверение за професионална компетентност
- Дигитална карта на водача
- Удостоверение за психологическа годност
-Валиден документ за професионална компетентност
- Опит като шофьор на автовоз  - Мин 3 години!
Телефон за контакт: 0899308533 - Кисьов

И някак си естествен коментар:

ЦитатСлаб си с парите. За автовоз над 160€ трябва да даваш.

Смятах след падането на граничните проверки, ще се юрнат хората да карат на заплащане обвързано с изминатото разтояние?!

ЦитатМунчо, който се е навел да му плащат на километър ще подскача от радост, шефа му също.

Bojil Borisov Новобранците са най- предпочитани защото тях може и без вазелин ,,,,, след 2 месеца стават 38 години откакто карам камион, такива като мен са даже опасни за разни алчни гладници, които са си повярвали, че са царете на транспорта.

ЦитатИвайло Стефанов Ивчо, да не забравяме факта, че във фирма Кокел  (Френска фирма) ти беше първият шофьор със заплащане обвързано с пробег!!! Именно от там ти дойде прекора които много от тук присъстващите не знаят  - Километъра (признавам много по-добър прякор от Голямо Лайно 777 или Тъпо Копеле)!!!  Желая ти щастлива Нова година (защото имаш нужда от малко щастие), и да си жив и здрав да пишеш повечко забавни коментари!!!

Darian Despodov  Тогава си е било за тогава ,,,, днес никой не плаща на километър ,,,, и на теб успешна 2025.

ЦитатВ нормалните фирми върви от 28€ на час минимум ,,,, аз съм на 30€ на час ама нещо пак ми се виждат малко.

Hristo Hunter  Моите са доста повече от 120€ ама ти си последният на който бих обяснявал колко точно са ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ивайло Стефанов Ееее,намали малко де....при Атанас караше за 3.000 месечно...сляз малко на земята...

Nikolay Nenov  Сега карам за над 4 ама пак са малко.

Как само 4 хиляди, при 30 евро на час?

МИНКО ИЛЧЕВ