• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колегиалност на пътя

Започната от !.!.!, Сряда, 20 Юли, 2011, 11:55:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!.!.!

Колегиални ли сте на пътя?Имахме случай на най-голямата НЕколегиалност от страна на един наш сънародник с регистрация на камиона РА.Много му " благодаря" че ни направи "кур капан"(сори за израза)на околовръстното на Буда Пеща  на М0 и не ни даде възможност да се приберем ,а най-нагло ни затвори като се подхилкваше  и сигурно се молеше полицаите да са горе на моста и да ни глобят(пред него имаше място за почти 2 камиона)"Келеша "беше на 2-ка(а бе кой им дава на тия да карат?)Унгарски колега обаче ни пропусна да се приберем.Е честно ли е да се е*ем Българите извън БГ,а чуждестранните колеги да ни помагат?И колегата,  да ти кажа че всичко се връща и не си мисли че си много велик .Голям праз като те е минало Ивеко 350 .Научи се да караш.Като те е толкова шубе да изпреварваш поне остави другите да те изпреварят  и им помогни да се престроят,ако ли не- си стой у вас вместо да се пречкаш по пътищата.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

abator

Аз лично пропускам тези, които желаят да ме изпреварят. Не само, че не ускорявам, но понякога дори отнемам газта, като идеята е да е по-безопасно изпреварването. За това се ядосвам, когато на мен ми се наложи изпреварване, някой келеш да започне да ми прави номера. Няма да забравя един тъпанар с бусче, пълно с деца, как реши да си прави гаргара с мен. Тръгвам да го изпреварвам и той ускорява. Прибера се зад него и той намалява. А в бусчето имаше десетина деца. На такъв бих му взел книжката с опцията никога повече да не я види.

abator

!na

Простотията по хората ходи! Това ми е краткия коментар. За дълъг нямам нерви и време в момента.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

BoBy_BoY

Чакай сега и аз да бутнем нещичко: ;)
 Последния ми курс в БГ фирмата! Прибирам се през Румъния с колегата, който се е навил да джитка по Европата–свестен момък! На дефилето един с хенгер като почва да изпреварва и колегата за миг се виде у гьола. И се почват едни молби иня да спре да пика някъде или за нещо друго, но само да спре. Имаше ремонт м/у Сибиу и Римн.Валчеа със светофар. До като се усетя оня скокна от камиона и се гмурна в кабината на хенгера с латвиjска регистрация.  
  Момци и моми, кабината се клатеше поне 15 мин.
  Кога се върна и един поляк дойде да поздрави колегата за стореното и заслуженото.
  Латвиеца, бъдете сигурни, че дори и в автобус да се качи няма ни да се бута, ни да бърза,... Ще го помни доста дълго време!

bad_kras

Цитат на: Илиева - Сряда, 20 Юли, 2011, 11:55:30
Колегиални ли сте на пътя?Имахме случай на най-голямата НЕколегиалност от страна на един наш сънародник с регистрация на камиона РА.Много му " благодаря" че ни направи "кур капан"(сори за израза)на околовръстното на Буда Пеща  на М0 и не ни даде възможност да се приберем ,а най-нагло ни затвори като се подхилкваше  и сигурно се молеше полицаите да са горе на моста и да ни глобят(пред него имаше място за почти 2 камиона)"Келеша "беше на 2-ка(а бе кой им дава на тия да карат?)Унгарски колега обаче ни пропусна да се приберем.Е честно ли е да се е*ем Българите извън БГ,а чуждестранните колеги да ни помагат?И колегата,  да ти кажа че всичко се връща и не си мисли че си много велик .Голям праз като те е минало Ивеко 350 .Научи се да караш.Като те е толкова шубе да изпреварваш поне остави другите да те изпреварят  и им помогни да се престроят,ако ли не- си стой у вас вместо да се пречкаш по пътищата.
За съжаление е така!  И аз съм имал подобни ситуации с наши колеги. Изпреварвам го и вървя малко по бързо , а като дойде стръмен наклон , ела да видиш кво стааа . Пуска нашия смело и не ми дава да го изпреваря....така ли ? Със 115 км съм ги изпреварвал такива и като дойде баир нагоре после , хак спирачка - спирам го , като да тръгне от 1 клас , щом те така и аз така !  Такава колегиалност заслужават! И после по пркингите като ги чуя да говорят за такива като мен (как са ги прекарали на някой баир) , ги питам : Добре а ти какво направи преди това , за да ти се случи това ?  И се почват едни разтягане на локуми , ама кое как било и т.н. Така че пак да кажа : за такива колеги , такава колегиалност!  Дано малко се чатнат в акъла!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

!.!.!

Цитат на: bad_kras - Петък, 26 Август, 2011, 22:15:59
Цитат на: Илиева - Сряда, 20 Юли, 2011, 11:55:30
Колегиални ли сте на пътя?Имахме случай на най-голямата НЕколегиалност от страна на един наш сънародник с регистрация на камиона РА.Много му " благодаря" че ни направи "кур капан"(сори за израза)на околовръстното на Буда Пеща  на М0 и не ни даде възможност да се приберем ,а най-нагло ни затвори като се подхилкваше  и сигурно се молеше полицаите да са горе на моста и да ни глобят(пред него имаше място за почти 2 камиона)"Келеша "беше на 2-ка(а бе кой им дава на тия да карат?)Унгарски колега обаче ни пропусна да се приберем.Е честно ли е да се е*ем Българите извън БГ,а чуждестранните колеги да ни помагат?И колегата,  да ти кажа че всичко се връща и не си мисли че си много велик .Голям праз като те е минало Ивеко 350 .Научи се да караш.Като те е толкова шубе да изпреварваш поне остави другите да те изпреварят  и им помогни да се престроят,ако ли не- си стой у вас вместо да се пречкаш по пътищата.
За съжаление е така!  И аз съм имал подобни ситуации с наши колеги. Изпреварвам го и вървя малко по бързо , а като дойде стръмен наклон , ела да видиш кво стааа . Пуска нашия смело и не ми дава да го изпреваря....така ли ? Със 115 км съм ги изпреварвал такива и като дойде баир нагоре после , хак спирачка - спирам го , като да тръгне от 1 клас , щом те така и аз така !  Такава колегиалност заслужават! И после по пркингите като ги чуя да говорят за такива като мен (как са ги прекарали на някой баир) , ги питам : Добре а ти какво направи преди това , за да ти се случи това ?  И се почват едни разтягане на локуми , ама кое как било и т.н. Така че пак да кажа : за такива колеги , такава колегиалност!  Дано малко се чатнат в акъла!
Но в тази ситуация която описвам, преди не бяхме го засичали и не сме му се пречкали.Но няма смисъл да обяснявам по-вече, мисля че спамнах достатъчно за некомпетентна личност(за мен говоря). Само исках да ви помоля всички, уважавайте се-МОЛЯ ВИ !!!

miromiro6112

Аз си карам и си пушим. Кой бърза да бега. Мене ми не плащат на километър.

Причина за редакция: Правопис!!!

SOLAR

По същия начин и в Германия. Швабата кара с 80 км/ч., но започнеш ли да го изпреварваш, излизат му буталата, но не дава да го изпревариш. Само, че "МАГНУМА" ми драпа с 91 км/ч. и ако съм празен правя като bad_kras. След това святкат отзад, но 'след дъжд качулка".

ЛЕКИ ПЪТИщА !

bad_kras

Цитат на: SOLAR - Събота, 27 Август, 2011, 03:17:06
По същия начин и в Германия. Швабата кара с 80 км/ч., но започнеш ли да го изпреварваш, излизат му буталата, но не дава да го изпревариш. Само, че "МАГНУМА" ми драпа с 91 км/ч. и ако съм празен правя като bad_kras. След това святкат отзад, но 'след дъжд качулка".

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Ха ха +1 от мене !  За такива хора , такава колегиалност!  Не мога да разбера , като ни видят с БГ рег и си мислят че сме от третия свят ли? Ние домати знаем как се произвежда и как се карат камиони , ама ШВАБИТЕ май от нито едното разбират!!!

admin

Цитат на: bad_kras - Събота, 27 Август, 2011, 13:59:37
Ха ха +1 от мене !  За такива хора , такава колегиалност!  Не мога да разбера , като ни видят с БГ рег и си мислят че сме от третия свят ли? Ние домати знаем как се произвежда и как се карат камиони , ама ШВАБИТЕ май от нито едното разбират!!!

Те могат да се научат и домати да произвеждат, обаче ние не можем да се научим да произвеждаме камиони. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bad_kras

Цитат на: admin - Събота, 27 Август, 2011, 14:01:22
Цитат на: bad_kras - Събота, 27 Август, 2011, 13:59:37

Те могат да се научат и домати да произвеждат, обаче ние не можем да се научим да произвеждаме камиони. :)
Е хубаво , ама поне да ги карат бе! А много от тях и това не правят!  Май защото надника им си върви....а?

admin

Цитат на: bad_kras - Събота, 27 Август, 2011, 14:04:39
Е хубаво , ама поне да ги карат бе! А много от тях и това не правят!  Май защото надника им си върви....а?

Ще се сетиш ти откъде им идва спокойствието. За къде да си дава зор? Нали всичко си е пресметнато и се знае кой какво трябва да свърши. Да не са като нас да се трепят за чест и слава? :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

exon

Ето един пресен случай от вчера на абсолютна неколегиалност на пътя-на магистралата за Букурещ карам с 88 на темпомат и едно бяло Волво с фриго ремарке започва да ме изпреварва(това става на около 10км от отбивката за околовръстното).Щом кобината му подмина моята и идиота наби десния мигач и тръгна да се прибира!Клаксон,фарове,псувни и т.н.,пуснах го да мине,викам нека си троши главата.5 мин след това тои се движи на около 600-700м пред мен и какво да видя,всички намаляме за отбивката и си се нареждаме,нашия хубостник десен мигач и газ през авариината лента....Да ама там едно софийско МАН-че аварирало и човека тъкмо слага триъгълника.Айде пак ляв и един словак с хенгер отиде чак в другата лента да го пусне.Номера на ремаркето на тоя юнак беше Р8180.Ако може да ми обясни тоя за какво беше цялото бързане.....Беше към 14ч,аиде аз да бърза че да прескоча забраната,хубаво,ама него какво го бърка...

Joro

Какво значение има дали бърза за забраната ? Той ще  пребие ... Аман от текезесари, тоя заслужава го настигнеш и да му почешех гърба с щангата ,,,

abator

Цитат на: Joro - Събота, 27 Август, 2011, 20:34:57
... тоя заслужава го настигнеш и да му почешех гърба с щангата ,,,

Ама от вътре  ;D

abator