• Welcome to Форум на българските шофьори.

Златен талон

Започната от admin, Събота, 30 Юли, 2011, 19:18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Има ли някой от Вас златен талон? За незапознатите ще кажа, че ако нямате никакви нарушения, санкционирани с фиш или наказателно постановление в последните 6 години, можете да замените синьото талонче към свидетелството за правоуправление. Предимството на този златен талон е, че в случай на нарушение, за което се предвижда отнемане на контролни точки, такива няма да ви бъдат отнети. Ще платите глобата си и ще ви върнат отново синьото талонче.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

У мойте среди му викаме ,,жълт талон,, аз нямам,но колегата ми има.
Опс дали пък не беше,,розов,, бе се тая.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Trucker_Boy

Доста интересно , при смяната на талоните чакането много ли е ?
Ако някой има такъв "златен талон" нека пише.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 30 Юли, 2011, 20:29:58

По принцип за някой хора става за 15 мин. ;)

ra4ekra4e

Първо се подава молба за същия. От тука присъстващите надали има някой? Тва става само ако не шофираш през тези 6 години ;)
Знаете добре, че като те спрат все ще се намери нещо да го отнесеш
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа.....

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: ra4ekra4e - Вторник, 09 Август, 2011, 12:45:49
Първо се подава молба за същия. От тука присъстващите надали има някой? Тва става само ако не шофираш през тези 6 години ;)
Знаете добре, че като те спрат все ще се намери нещо да го отнесеш
Ма има с пълен брой точки ,което па си важи  ;)

godji

Аз актове от КАТ нямам (само два фиша - 1. за превишена скорост от 12 км/ч и 2. за неправилно използване на светлините ,които съм платил в срок ) , но имам един от ДАИ ! Дали мога да си извадя такъв талон  ::)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Цитат на: godji - Вторник, 09 Август, 2011, 23:01:00
Аз актове от КАТ нямам (само два фиша - 1. за превишена скорост и 2. за неправилно използване на светлините ,които съм платил в срок ) , но имам един от ДАИ ! Дали мога да си извадя такъв талон  ::)

Можеш! ДАИ нямат връзка със системата на КАТ, а и в случая става дума за липса на нарушения към КАТ. Обаче фишовете трябва да са ти от повече от 6 години.

godji

Значи няма да стане  ! От миналата година са  :(
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Цитат на: godji - Вторник, 09 Август, 2011, 23:07:25
Значи няма да стане  ! От миналата година са  :(

Питай в КАТ за всеки случай, но моята информация е такава. Може пък да става дума само за актове и да можеш да си извадиш. На мен ми е рано все още. Последният ми акт е от около 4 години може би.

velizar

Само в КАТ ли трябва да отида и да си взема "златния талон" или може и по местоживеене, от полицията да си го поръчам, но едва ли тази на гишето ще знае , че има и "златен талон". Мога да се похваля , че съм без наказания от 2005 г насам, макар че всеки ден правя поне минимум 60-70км преходи, но съм стигал и до 660км за 1 ден. Иначе ме спират постоянно за проверка, какво ли съм толкова интересен, без значение дали съм с камион, моторетка или лек автомобил.

admin

Цитат на: velizar - Сряда, 10 Август, 2011, 07:59:48
Само в КАТ ли трябва да отида и да си взема "златния талон" или може и по местоживеене, от полицията да си го поръчам, но едва ли тази на гишето ще знае , че има и "златен талон". Мога да се похваля , че съм без наказания от 2005 г насам, макар че всеки ден правя поне минимум 60-70км преходи, но съм стигал и до 660км за 1 ден. Иначе ме спират постоянно за проверка, какво ли съм толкова интересен, без значение дали съм с камион, моторетка или лек автомобил.

От КАТ трябва да си го вземеш.

SOLAR

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 30 Юли, 2011, 20:29:58

Отидох в КАТ, подадох молба до началника. Същата седмица взех резолюцията му и веднага ми издадоха талона. Полицая следящ за реда ме пусна с предимство. При смяна на шоф. книжка, автоматично получих нов.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: dimich87 - Събота, 20 Април, 2013, 17:11:57
Аз Вече имам златен талон и не могат да ми го вземат, по простата причина че не консумирам алкохол от доста години.
Когато бях 10-12 клас в училище като излизах си пийвах по малко, на абитуриентския бал се бяхме омазали яко и от тогава не съм кусвал. Това ще рече 7 години вече без алкохол.

Бих искал да съм толкова сигурен поне отчасти, колкото теб. Никога не съм пил нищо с алкохол. На дрегер ми е показвало до 0,2 промила.
     Та ако, не можеш да опровергаеш дрегера с кръвна проба. Не знам дали винаги може (достатъчен ли е само дрегера?), какво пречи да ти направят постановка?! На мен много пъти са ми предлагали да прибират уреда и да се оправяме по "другия" начин. Сигурно имам "алкохолен" вид!

Да си задам пак въпроса: Вече със "златен" талон не се отнемат точки, само за алкохол? Някой знае ли със сигурност? Това го четох, но не знам проект ли е, прието ли е!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

dimich87

Аз като си вземах моя и попитах на информация. Казаха ми че само за алкохол се отнема златния талон и се дава син отново. Цели се със златния талон да се излезе от точковата система за да се разтовари софтуерната им програма и да се намалят броя на услугите им. Със златен талон ако някой иска да му представиш справка за нарушенията и броя на точките, не е необходимо да се ходи и да се вади, а само се показва талончето и е ясно. Примерно аз нямам С+Е и сега не се налагало да ходя за справка от КАТ.

Относно алкохолните тестери, винаги могат да се манипулират. Примерно ако цигарен дим се издиша в дрегера ще отчете и то доста солидно количество. Типа на дрегерите не прави разлика между различните видове пари. Има в него терморезистор и според състава на издишания въздух се охлажа резистора и отчита температурата. На дрегера му е необходим определен дебит на въздуха за да се гарантира точното или по-висока стойност на отчитането. Ако се духа с повече въздух, дори и да не сме консумирали алкохол, може да отчете някаква стойност. Околната температура също е важна.
За по-ниско показание на дрегера може да се постави лъжичка олио в устата. Маслените пари имат по-малка склонност на отнемане на температурата. Аз до сега като съм бил проверяван ми е отчитало винаги '0', ако ми отчете нещо веднага ще искам кръвна проба, макар че това си е една галимация, губене на време и неудобството от този факт.

dimich87