Форум на българските шофьори

Пътищa и пътувания => Пътища и пътувaния => Темата е започната от: ИванТ - Понеделник, 24 Февруари, 2014, 21:40:06

Заглавие: Готварски рецепти и кулинарни техники по време на пътуване.
Публикувано от: ИванТ - Понеделник, 24 Февруари, 2014, 21:40:06
Стартирам темата с надеждата за споделяне на готварски рецепти, подходящи при пътуване. Ще следя за наличието на мнения извън тематичния характер с цел самата тема да бъде максимално прегледна и строго профилирана към кулинарията и готвенето.

Ще започна с приготвяне на:
Жито (пшеница) с плодове и бисквити.

1. Варенето на житото (пшеницата) се осъществява на умерен огън в съотношение с вода: 1:2 (в полза на водата) с минимално количество мазнина върху дъното на тенджерата.
2. Най-удобно е през това време настъргването на бисквитите (препоръчвам най-обикновен модел, без плодови или шоколадови есенции) до състояние на прах. Количеството е спрямо преценката на всеки човек.
3. Най-подходящите плодове за случая са бананите и ягодите (и кивито), които могат да бъдат нарязани на ситни парчета или резени.
4.  След свалянето на житото (пшеницата), още докато е затоплена, се добавят бисквитите и плодовете и ястието се разбърква до равномерното разпределение на различните съставки.

Полученият продукт е хранителен, с високо съдържание на витамини, но с минимално количество мазнини. Препоръчвам готвенето в малък мащаб и бързата консумация, тъй като при продължително отлежаване се губят вкусовите качества.
Заглавие: Re: Готварски рецепти и кулинарни техники по време на пътуване.
Публикувано от: batalov80 - Четвъртък, 27 Февруари, 2014, 23:36:02
Ето това е по-интересно отколкото темата за политиката.Любовта минава през стомаха.Браво!
Заглавие: Re: Готварски рецепти и кулинарни техники по време на пътуване.
Публикувано от: batalov80 - Неделя, 16 Март, 2014, 14:29:12
Още нещо за храната

https://cloud.mail.ru/public/7526a6cae048/%D0%A5%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90%20%D0%95%20%D0%92%D0%AA%D0%9B%D0%A8%D0%95%D0%91%D0%9D%D0%9E%20%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%9E.pdf